Vești proaste pentru românii care își fac vacanțele în Italia. Devine o destinație tot mai scumpă

623
Vești proaste pentru românii care își fac vacanțele în Italia. Devine o destinație tot mai scumpă - 62067919-1696250982.jpg

Articole de la același autor

Italia se numără printre destinațiile favorite ale românilor. Așa că, turiștii trebuie să știe că începând de la 1 octombrie, taxa de ședere se majorează. Concret, o familie cu doi copii va trebui să scoată din buzunar 40 de euro pe noapte, pe lângă prețul camerei de hotel. Acest taxă se plătește obligatoriu pentru toate structurile de cazare.


Ovidiu Burdușa, fostul șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Județean din România. Deputatul este cel care a anunțat public că taxa de ședere din Italia se majorează. Astfel, o familie cu doi copii va fi nevoită să scoată din buzunar 40 de euro pe noapte, separat de costul camerei de hotel. Adică, o persoană va plăti acum circa 10 euro/zi pentru taxa de ședere.


Cât va fi taxa de ședere la un hotel de 5 stele, în Italia. Burdușa a dat drept exemplu o familie care alege să stea 5 nopți la un hotel de 5 stele și care va trebui să plătească 200 de euro în plus, față de prețul camerei. Costurile se anunță totuși mai mici atunci când vine vorba despre casele de vacanță, pensiuni sau a unităților de cazare care au până-n trei camere.


„Italia devine o destinație turistică tot mai scumpă. De la 1 octombrie taxa de ședere – care se plătește obligatoriu în toate structurile de cazare din Peninsulă – se majorează!!! Și nu cu puțin. La un hotel de 5 stele la Roma un oaspete va plăti, începând de duminică, 10 euro pe noapte pentru această taxă.


Dacă este vorba de o familie cu doi copii, aceștia vor fi nevoiți să plătească 40 de euro pe zi…. la 5 zile de vacanță – înseamnă pe loc 200 de euro numai această taxă de ședere. În plus pe lângă costul camerei. Prețurile vor fi totuși mai mici în cazul caselor de vacanță, a pensiunilor, a unităților de cazare până la 3 camere, unde taxa zilnică este de 6 euro.


În schimb în cazul Boutique hotelurilor de primă categorie, taxa crește de la 3,50 euro la 7 euro pe zi. Majorările se vor aplica și structurilor de cazare care fac parte din circuitul religios și care sunt gestionate de Vatican, tariful fiind de 6 euro pe noapte”, a scris Burdușa pe Facebook.


Acesta a explicat cum a ajuns Italia o destinație de lux, cu prețuri uriașe, dar și cum s-a hotărât mărirea taxei de ședere.


„La jumătatea lunii iulie, Primăria Romei prin Hotărârea nr. 255 a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care dorm în unitățile de cazare de pe raza capitalei. Astfel ratele contribuției de cazare la hoteluri a crescut de la 25 la 66%, iar la unitățile de cazare extra-hoteliere, cum ar Boutique hotelurile, cu 100%. Odată cu această creștere Roma redevine orașul cu cea mai mare cotă a taxei turistice din Italia.


Dacă Roma devine atât de scumpă, turiștii se vor caza în orașele din împrejurimi. Dacă și acestea vor avea prețuri ridicate la cazare, atunci nu este exclus ca în loc de Italia, turiștii să se îndrepte spre alte țări ca Portugalia, Franța, Spania, unde nu există taxe așa mari, a concluzionat deputatul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6563 secunde