Oligarhul Hodorkovski, condamnat la 14 ani de închisoare

194

Articole recomandate

Fostul magnat rus al petrolului Mihail Hodorkovski și principalul său asociat, Platon Lebedev, au fost condamnați, joi, la 14 ani de închisoare, pentru furtul a milioane de tone de petrol și spălarea a 23,5 miliarde de dolari, informează Mediafax.ro.
Cei doi vor rămâne în închisoare până în 2017, tribunalul luând în calcul pedeapsa ispășită de la arestarea lor în 2003, în cadrul unui prim caz de evaziune fiscală, potrivit site-ului apărătorilor celui care a fost cel mai bogat om din Rusia, khodorkovsky.ru.

Hodorkovski și Lebedev au fost găsiți vinovați în cel de-al doilea proces al lor încă de luni, când a început citirea verdictului, cuprinsă într-un document de 800 de pagini.

Președintele tribunalului din Moscova, unde s-a judecat cel de-al doilea proces al acestora, declarase anterior că Mihail Hodorkovski și Platon Lebedev trebuie să fie "izolați de societate" și că vor ispăși o nouă pedeapsă cu închisoarea.

"Singura corecție posibilă pentru Hodorkovski și Lebedev este izolarea lor de societate", a declarat judecătorul Viktor Danilkin, la citirea sentinței.

Cei doi bărbați, încarcerați din 2003, execută deja o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală la scară largă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Decembrie 2010
Stire din Eveniment : A murit electrocutat
Pagina a fost generata in 1.8434 secunde