Omologarea individuală la RAR. Când și de ce este necesară

266
Omologarea individuală la RAR. Când și de ce este necesară - rar-1591719297.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Registrului Auto Român atrag atenția asupra necesității omologării individuale, pentru înmatricularea vehiculelor, aceasta fiind procedura prin care Departamentul de Omologări Individuale și Inspecții Tehnice (DOIIT), din cadrul instituției, atestă faptul că un vehicul îndeplinește condițiile constructive și de stare tehnică necesare.

"Până la aderarea României la UE, omologarea individuală a reprezentat principala activitate a DOIIT. Acum, procedura se adresează numai vehiculelor care nu dețin omologare europeană de tip, așadar celor care, de regulă, provin din state care nu sunt membre ale UE, dar și celor care dețin omologare europeană de tip, dar au fost modificate din punct de vedere constructiv în raport cu tipul omologat", au precizat reprezentanții RAR.

Vehiculele care au fost înmatriculate, ultima dată, într-un stat UE și a căror configurație nu a fost modificată primesc cartea de identitate fără a mai fi supuse omologării individuale. Totuși, deoarece se găsesc înaintea primei înmatriculări în România, aceste vehicule se supun activităților de certificare a autenticității elementelor de identificare și a suportului documentului care atestă înmatriculare anterioară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4027 secunde