Bilanț negativ pentru IPJ Constanța

Omorurile și furturile au explodat în județul Constanța

1016
Omorurile și furturile au explodat în județul Constanța - 847de688275ade51e4433abfb3931efd.jpg
La sediul IPJ Constanța a avut loc, ieri, ședința de bilanț a instituției pe anul 2010. La ședință, au fost prezenți șeful IPJ Constanța, comisarul șef Dumitru Catană, și secretarul de stat în MAI, chestorul Ioan Dascălu. Din postura în care se află, nici unuia, nici celuilalt nu le-a fost ușor să prezinte un bilanț negativ, cu destul de puține puncte pozitive.

Instituția de la malul mării nu prea are cu ce se lăuda în momentul de față. Astfel, în anul 2010, a avut loc o creștere semnificativă a numărul de infracțiuni pe raza județului nostru. Îngrijorător este faptul că s-au înmulțit infracțiunile de omor și de tentative de omor. Cea mai mare creștere s-a consemnat însă la numărul de furturi, mai exact, cu 35%. S-au înmulțit și accidentele rutiere, fapt care pune pe gânduri conducerea Poliției. Acești indi-catori ar trebui să ghideze echipa managerială în 2011. Ca o con-cluzie generală, avem de-a face cu performanțe mediocre, însă nu trebuie nicidecum să le catalogăm drept dezastruoase, aspect sesizat de conducerea IPJ.
O problemă extrem de dureroasă cu care s-a confruntat conducerea IPJ Constanța în 2010 a fost lipsa de coeziune managerială. Faptul că în anul 2010 au fost schimbați trei inspectori șefi nu putea fi de bun augur pentru activitatea acestei instituții. În aceste condiții, la bilanțul IPJ Constanța de ieri, secretarul de stat în MAI, Ioan Dascălu, a declarat că actualului inspector șef, Dumitru Catană, nu i se pot imputa prea multe. Și asta întrucât acesta din urmă se află la conducerea IPJ Constanța doar de patru luni. "Următoarele două luni ar trebui să ne ofere mai multe răspunsuri în acest sens", a spus Dascălu, care s-a arătat extrem de îngrijorat de bilanț.

A scăzut numărul violurilor și tâlhăriilor
Dacă ar fi să fim pesimiști, ar însemna să vedem numai jumătatea goală a paharului, nu și pe cea plină. Din partea conducerii IPJ Constanța nu vin doar vești rele, ci și vești bune. Acestea se referă la faptul că, în anul care a trecut, s-a consemnat o scădere a numărului tâlhăriilor și violurilor pe raza județului nostru. Asta ca să compenseze alte aspecte negative, care trebuie urgent rezolvate în perioada care urmează și pe care mai marii instituției le au cu siguranță în vedere.
Marian NEDELEA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1683 secunde