Operațiune anti-drog fără precedent. Au fost confiscate 47 de avioane și peste 10.000 de animale

226
Operațiune anti-drog fără precedent. Au fost confiscate 47 de avioane și peste 10.000 de animale - drog55160500-1550824372.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 26 de persoane au fost arestate în Brazilia, iar 47 de avioane au fost confiscate într-o operațiune de destructurare a unei rețele de traficanți de droguri suspectați că au transportat din America Latină nouă tone de cocaină în doi ani, în special spre Europa și SUA.


Poliția federală braziliană a precizat într-un comunicat că 400 de agenți au fost mobilizați în șapte state braziliene în această vastă operațiune care a vizat 54 de persoane și în cursul căreia au fost efectuate 81 de percheziții. Autoritățile locale au dispus de asemenea înghețarea conturilor bancare pentru circa o sută de persoane, precum și confiscarea a 47 de avioane și 13 exploatări agricole, cu peste 10.000 de animale.

Poliția federală nu a precizat numărul exact de avioane confiscate pentru moment, dar a trimis AFP o înregistrare video în care se văd cel puțin șapte aparate de zbor de dimensiuni mici într-un hangar.

În privința exploatărilor agricole, o sursă polițienească a explicat că o parte dintre ele au fost confiscate pentru că aveau piste de aterizare folosite pentru transportul de droguri, iar altele pentru că au fost cumpărate cu bani din traficul de stupefiante.

Autoritățile braziliene au cerut de asemenea includerea a șase suspecți pe lista de persoane căutate de Interpol.

Ancheta, începută în urmă cu doi ani, a monitorizat "cel puțin 23 de zboruri transportând în medie 400 de kg de cocaină fiecare, în total fiind vorba de peste nouă tone".

Drogurile erau aduse cu avionul din țări producătoare precum Venezuela, Columbia sau Bolivia, pentru a fi apoi livrate în Brazilia, în Europa și în SUA, după escale în Guatemala, Guyana sau Surinam.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5991 secunde