Păcălite și lăsate fără bani, prin metoda "Accidentul"

668
Păcălite și lăsate fără bani, prin metoda

Articole de la același autor

Deși nu a trecut mai mult de o săptămână de la ultimul apel al polițiștilor în privința tentativelor de înșelăciune prin metoda "Accidentul", două bătrâne din Constanța au rămas fără banii de bătrânețe după ce i-au dat de bună voie unor necunoscuți, crezând că astfel își ajută fiicele. Ambele cazuri s-au petrecut duminică, 21 octombrie, în mai puțin de 12 ore și nu este exclus să fie vorba despre aceiași făptași.

Astfel, duminică seară, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 68 de ani, din municipiul Constanța, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, informând-o că a suferit un accident și este la spital. Vocea necunoscută i-a solicitat suma de 4.000 de euro pentru a fi transportată la București. Femeia a oferit suma de 18.400 de lei unui bărbat necunoscut.

De asemenea, ieri dimineață, în jurul orei 2.40, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către un bărbat din Constanța, care a anunțat că mătușa sa, o femeie în vârstă de 87 de ani, din Constanța, a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiica acesteia a suferit un accident și este la spital.

Ulterior, în discuția telefonică a intervenit și o voce feminină, care s-a recomandat ca fiind fiica persoanei vârstnice. Bătrâna a oferit suma de 10.000 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul acesteia.

Recomandări pentru

persoanele de vârsta a treia

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

"Pentru a conștientiza populația cu precădere persoanele de vârsta a treia, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor «rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere», precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani. Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Aceștia recomandă ca, în cazul în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru "rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde