Păcăliți de hackeri că au dosare penale. Atenție la citațiile false primite prin email!

266
Păcăliți de hackeri că au dosare penale. Atenție la citațiile false primite prin email! - screenshot20230318092902gallery-1679124566.jpg
Hackerii au o nouă reţetă pentru a fura date personale şi bancare. Îi sperie pe oameni cu emailuri în care scriu că sunt acuzaţi de infracţiuni extrem de grave, precum pedofilie şi omor calificat. Mesajele sunt formulate de parcă ar fi trimise de poliţie. Persoanele credule sau neatente le cad uşor în plasă, aşa cum a păţit de curând un bucureştean, scrie stirileprotv.ro 


Un bărbat din Capitală a primit un email care părea că provine de la poliție și din care reieșea că ar fi cercetat pentru mai multe infracțiuni grave.


În scrisoarea electronică era trecută și o adresă de email care nu avea nici o legătură cu Poliția Română sau cu un anchetator real.


Bărbatul s-a adresat autorităților, care l-au liniștit - nu era cercetat în niciun dosar penal.


În documentul fraudulos erau menționate două instituții, Europol și Interpol, care în realitate nu trimit citații și nu fac audieri. La finalul emailului era trecută și o adresă de poștă electronică pentru a afla detalii. Odată accesat linkul, utilizatorului i se cereau date personale și bancare.


Unii dintre cei care au primit astfel de mesaje și-au dat seama prea târziu că au fost înșelați. Au depus plângeri la poliție, dar depistarea infractorilor din mediul virtual este extrem de dificilă și deseori prejudiciul financiar nu poate fi recuperat, mai spune sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.492 secunde