Pagube de milioane de dolari cu pesticide contrafăcute

287
Pagube de milioane de dolari cu pesticide contrafăcute - pesticide-1350041072.jpg
Mai multe persoane suspectate că au vândut produse obținute din apă, vopsea lavabilă și coloranți, pe post de produse de protecție a plantelor și pesticide, au fost depistate de polițiști. În urma acțiunii, patru persoane au fost reținute. Ieri, oamenii legii au efectuat percheziții la șase adrese, atât din județul Constanța, cât și din Călărași, pentru destructurarea unei grupări infracționale, formată din șase persoane, specializată în înșelăciuni cu produse de protecție a plantelor și pesticide falsificate. 


În urma activităților desfășurate au fost ridicate, în vederea confiscării, recipiente, etichete, materiale, înscrisuri și instrumente folosite la fabricarea de produse falsificate. Gruparea a acționat de la începutul anului în curs pe raza mai multor județe și a înșelat persoane de pe raza județelor Tulcea, Constanța, Satu Mare, Sălaj și Buzău. 


Prejudiciu de peste 2 milioane de dolari


Suspecții au vândut 3.700 de litri de produse contrafăcute în calitate de erbicide, insectofungicide și îngrășământ foliar, acestea fiind, în realitate, obținute din apă, vopsea lavabilă și coloranți sintetici. Prejudiciul reclamat de victime este de 190.000 de lei. De asemenea, prin folosirea de nume sau calități mincinoase și prin prepararea, ambalarea și etichetarea, sub denumirea unor produse erbicide și insectofungicide originale, titularii mărcilor înregistrate reclamă un prejudiciu de 2.700.000 de dolari.


Față de patru suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru înșelăciune, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Arsenal de arme în mașină
Pagina a fost generata in 0.4594 secunde