PĂRINȚII UNEI FETIȚE BOLNAVE DE CANCER, OBLIGAȚI DE INSTANȚĂ SĂ CONTINUE TRATAMENTUL COPILULUI. Aceștia cred că fiicei îi vor fi furate organele

456
PĂRINȚII UNEI FETIȚE BOLNAVE DE CANCER, OBLIGAȚI DE INSTANȚĂ SĂ CONTINUE TRATAMENTUL COPILULUI. Aceștia cred că fiicei îi vor fi furate organele - cancerlacopiitotuldespremame-1512718379.jpg

Articole recomandate

Magistrații Judecătoriei Răducăneni din județul Iași au emis o ordonanță președințială prin care obligă o familie din localitate să continue tratamentul fetiței de zece ani bolnave de cancer, după ce părinții au spus că refuză operația copilului, pe motiv că i s-ar putea fura organele.



Direcția pentru Protecția Copilului Iași a dat în judecată o familie din localitatea Răducăneni, județul Iași, iar Judecătoria Răducăneni a emis o ordonanță președințială prin care obligă părinții să continue tratamentul fetiței în vârstă de zece ani.

Purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Iași, Tiberiu Bantaș, a declarat joi că în urmă cu o zi instituția a primit decizia scrisă a instanței și că se vor face toate demersurile pentru ca fetița să continue tratamentul și eventual să fie supusă unei intervenții chirurgicale. Bantaș a spus că dacă familia refuză în continuare tratamentul fetiței, se va apela inclusiv la executorul judecătoresc.

Direcția pentru Protecția Copilului Iași a dat în judecată familia din Răducăneni după ce medicii au informat instituția că părinții nu și-au adus fetița la tratament din luna iulie, deși copilul este diagnosticat cu cancer renal în stare avansată și necesită o intervenție chirurgicală.

Fetița a fost operată la vârsta de patru ani, însă boala copilului a recidivat.

Părinții copilului le-au declarat jurnaliștilor că nu au încredere în medici și că se tem că în cazul unei noi intervenții chirurgicale îi vor fi furate organele.


Totodată, părinții au mai spus că instanța nu este compusă din medici și că fetița nu poate fi luată cu forța din familie, întrucât "este îngrijită exemplar".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5209 secunde