Patronul unei firme de transport condamnat la 15 ani de pușcărie pentru trafic de droguri

815
Patronul unei firme de transport condamnat la 15 ani de pușcărie pentru trafic de droguri - 014da5b73b920833ca827999c0462030.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au judecat apelul declarat de cetă-țeanul turc Demircan Saiyn, prins în flagrant, pe 18 august 2009, în timp ce vindea un kilogram de heroină unui polițist sub acoperire, și care a fost condamnat de Tribunalul Constanța la 15 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. În fața judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța, cetățeanul turc s-a declarat nevinovat. El a dat din nou vina pe asociatul său, care ar fi introdus drogurile în țară și tot acela ar fi încercat să le comercializeze. "Am zis în glumă că ies din criză vânzând droguri" - a declarat, ieri, Demircan.
Analizând probele aflate la dosar, magistrații Curții de Apel Constanța au hotârât să respingă apelul declarat de inculpat ca fiind nefondat, menținând decizia Tribunalului, respectiv de 15 ani de pușcărie. Sentința mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Procurorii DIICOT aveau informații, încă de la începutul lunii iulie 2009, despre doi cetățeni turci, stabiliți în Constanța, care dețineau sau urma să introducă în țară o cantitate însemnată de heroină. Oamenii legii i-au pus sub urmărire, activitățile specifice finalizându-se pe 18 august 2009, când unul dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce vroia să vândă un kilogram de heroină unui polițist sub acoperire.
Demircan Saiyn, de 54 de ani, proprietarul unei firme de transport persoane din Constanța, a adus din Turcia în România un kilogram de heroină, pe care trebuia să o vândă unui client - polițist sub acoperire. Tranzacția ar fi trebuit să se desfășoare în sediul firmei de transport persoane pe care cetățeanul turc o deținea în Constanța, înțelegerea fiind ca pentru heroină să primească 13.000 de euro. În momentul în care dădea marfa și primea banii, în birou au năvălit polițiștii și procurorii DIICOT, care l-au reținut pe Demircan Saiyn. Față de cetățeanul turc, procurorii au început urmărirea penală pentru infracțiunea de trafic de droguri, el fiind cercetat și judecat în stare de arest preventiv. Anchetatorii spun că inculpatul, care deținea firma de transport persoane SC Demirgen Trans SRL în Constanța, a intrat în tranzacția cu droguri împins de la spate și de criza financiară care i-ar fi afectat foarte rău afacerile, încercând astfel să facă rost de bani.
Acum, el va avea de ispășit o pedeapsă de 15 ani pentru trafic de droguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6544 secunde