Patru ani de închisoare cu executare pentru o evaziune fiscală de aproape trei milioane de euro

278
Magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus condamnarea la pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare a lui Ștefan Caculea, care a fost trimis în judecată, de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanța, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și uz de fals în formă continuată.
Magistrații îl obligă, totodată, pe inculpat, la plata de daune materiale în valoare de 9.244.711 lei, la care trebuie calculate dobânzi și penalități începând cu data de 22.11 2007. Aceeași instanță de judecată a dispus să se pună sechestru pe toate bunurile lui Caculea, dar și ale SC Step Construct SRL, al cărui patron era.
Sentința prin care a fost condamnat Caculea a fost atacată cu apel atât de DNA, cât și de inculpat și Statul Român prin ANAF.
Magistrații de la Tribunalul Constanța au acordat termen pentru data de 18 februarie pentru judecarea apelului.
În sarcina inculpatului s-a reținut că, în cursul lunii noiembrie 2007, a înființat SC Step Construct SRL Constanța, stabilind în mod fictiv sediul social, prin folosirea de înscrisuri contrafăcute, în scopul evident de a împiedica efectuarea verificărilor financiare și fiscale. Totodată, Caculea s-a sustras de la plata obligațiilor datorate bugetului general consolidat al statului, în cuantum total de 9.224.711 lei (echivalent a 2.819.462 de euro), reprezentând impozit pe profit și TVA, prin neevidențierea în conta-bilitatea societății a veniturilor obținute din activitatea desfășurată în cursul anului 2007, în concret din comercializarea de cereale către SC Grafiti Trading SRL și SC Pasagris & Trade Impex SRL Constanța.
Sumele obținute din vânzarea mărfurilor au fost ridicate în numerar, personal de către inculpatul Caculea Ștefan, pe baza unor borderouri de achiziții de la persoane fizice, completate cu date nereale, din conturi bancare ale SC Step Construct SRLConstanța deschise la BRD - Grup Societe Generale - Sucursala Constanța și Reiffeisen Bank - Sucursula Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0876 secunde