Patru bărbați cercetați de Garda de Coastă pentru transport și pescuit ilegal de pește

423
Patru bărbați cercetați de Garda de Coastă pentru transport și pescuit ilegal de pește - transportilegalpeste-1337846665.jpg
Patru bărbați sunt cercetați de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă după ce au fost prinși în timp ce transportau peste 400 de kilograme de pește fără documente de proveniență și pentru că pescuiau cu plase interzise de lege.

La data de 23 mai, pe centura ocolitoare a localității Ovidiu, polițiștii au verificat o autoutilitară marca Dacia, condusă de Lucian Tudoraș, de 31 de ani, din Mangalia. În urma controlului efectuat a fost descoperită cantitatea de 341 kilograme de pește din specii diferite pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență și transport.

În aceeași zi, dar în zona de responsabilitate a PPF Midia, a fost verificat în trafic un autoturism marca Dacia, condus de Petru Martin, de 63 de ani, din Constanța, care transporta 24,5 kilograme de pește fără a avea documente justificative. Întreaga cantitate de pește, în valoare de 1.400 de lei, a fost predată unor societăți comerciale de profil în vederea valorificării.

Astăzi dimineață, în jurul orei 2, pe lacul Merheiu Mic au fost prinși Gheorghe Harabagiu, de 52 de ani, și Ion Păun, de 50 de ani, din localitatea CA Rosetti, care pescuiau dintr-o ambarcațiune de fibră de sticlă cu ajutorul a patru plase de tip setcă în lungime de aproximativ 300 de metri.

În respectiva ambarcațiune, neînmatriculată, a fost găsită și cantitatea de 46 kilograme de pește, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil.

Plasele și ambarcațiunea, în valoare de aproximativ 2.100 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cei patru cetățeni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor sau produselor din pește obținute din pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Mai 2012
Stire din Eveniment : Pe urmele braconierilor
Pagina a fost generata in 0.3355 secunde