Pe un butoi de pulbere! "Zilnic, facem eforturi ca oamenii să nu pornească o revoltă!"

1707

Articole de la același autor

Comuna Cuza Vodă stă pe un butoi de pulbere! Primarul Viorel Dulgheru spune că, zi de zi, face eforturi pentru a preîntâmpina revolta oamenilor, indignați că au fost puși în carantină și lăsați fără mijloace de subzistență. "Avem nevoie de ajutor, primăria nu are fonduri pentru a le asigura hrana celor peste 1.900 de oameni aflați în carantină!", este apelul lansat de edil.

Se împlinesc zece zile de când un cartier al comunei constănțene Cuza Vodă a fost pus în carantină, din dispoziția autorităților centrale, după ce zece localnici au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Deși inițial s-a vehiculat că în cartierul respectiv domiciliază aproximativ 600 de persoane, numărătoarea ulterioară a stabilit că în perimetrul delimitat de autorități sunt nu mai puțin de 1.948 de suflete! Adică peste 1.900 de persoane păzite de militari și forțe de ordine, care nu mai pot merge să-și câștige bănuții pentru pâinea de zi cu zi. Iar comuna Cuza Vodă este o comunitate săracă, cu un număr considerabil de membri de etnie romă, iar oamenii depind de venitul zilnic pentru a avea ce pune pe masă copiilor. Drept pentru care, atrage atenția primarul Viorel Dulgheru, oamenii carantinați sunt în pragul unei revolte.

"Au carantinat zona și au aruncat problema pe umerii primarului, în condițiile în care suntem o comună săracă. Pe zi ce trece, facem eforturi să preîntâmpinăm revoltele oamenilor. Sunt persoane care munceau cu ziua, iar seara mâncau din ce câștigau în ziua respectivă. Alții au bani de primit, dar nu pot părăsi perimetrul. Astfel că, în fiecare zi, stăm pe un butoi cu pulbere!", a afirmat primarul Viorel Dulgheru.

Până în prezent, sătenii și primăria au fost sprijiniți de oameni de bine: două ONG-uri, câțiva crescători de animale din zonă, o firmă care desfășoară activități de minerit au pregătit alimente pentru cei carantinați.

"Fac un apel, cu acest prilej, căci avem nevoie de alimente pentru acești oameni. Nu avem nevoie de altceva, doar de mâncare", a subliniat primarul Dulgheru.

Șapte persoane din cele confirmate cu Covid-19 au ajuns, ieri, acasă

Potrivit edilului, din cele zece persoane confirmate cu coronavirus, șapte s-au întors, ieri, acasă.

"Și la acest capitol constatăm că este o lipsă de colaborare între autorități. Nu am fost înștiințat de nimeni că persoanele respective se întorc în comunitate, cu indicație să rămână la domiciliu pentru încă 14 zile. Azi dimineață m-a sunat unul dintre ei să mă anunțe că este acasă, împreună cu alți patru membri ai familiei și să le duc mâncare", ne-a declarat primarul Viorel Dulgheru.

Totodată, în localitate au mai fost realizate, în ultimele zile, 30 de testări, dar toate au avut rezultat negativ.

Carantina ar putea fi ridicată săptămâna viitoare

Referitor la situația de la Cuza Vodă, prefectul George Niculescu a declarat, pentru "Cuget Liber", că s-a ținut legătura în permanență cu primarul Viorel Dulgheru, existând o colaborare strânsă, astfel încât măsurile luate să fie eficiente.

"Instituția Prefectului nu are fonduri pentru aceste situații. Dar am luat legătura cu Crucea Roșie, pentru a vedea în ce măsură pot fi sprijiniți oamenii", a arătat prefectul.

Totodată, consilierii județeni PNL au făcut un amendament și au cerut suplimentarea cu 500.000 de lei a bugetului comunei, tocmai pentru a face față acestei situații. Ședința Consiliului Județean Constanța în care urmează să fie discutată și propunerea consilierilor liberali are loc astăzi.

De asemenea, oamenii au fost ajutați și de alte organizații umanitare.

Carantina din comuna Cuza Vodă urmează să fie pusă în discuție la nivelul autorității centrale, după 14 zile de la instituire, dacă nu au fost confirmate noi cazuri. Altfel spus, există o șansă ca oamenii să iasă din carantină de săptămâna viitoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5296 secunde