Pedelistul Marius Ciobanu, fostul director adjunct al ITM, cere să fie eliberat pe cauțiune

1576
Pedelistul Marius Ciobanu, fostul director adjunct al ITM, cere să fie eliberat pe cauțiune - c2383e4dca61bf3b6f174ba5df1172b0.jpg
Pedelistul Marius Ciobanu, fostul director adjunct al ITM Constanța, a înaintat cerere de liberare provizorie pe cauțiune, urmând ca aceasta să fie judecată de magistrații constănțeni. Ei urmează să stabilească și suma pe care acesta ar trebui s-o plătească pentru a fi pus în libertate. Solicitarea lui Marius Ciobanu va fi judecată astăzi.
Pe de altă parte, procurorii anticorupție se pare că au finalizat cercetările, inculpatului fiindu-i prezentat materialul de urmărire penală, el urmând a fi trimis în judecată.
Marius Ciobanu a fost arestat pentru 29 de zile, la data de 14 octombrie, de magistrații de la Tribunal, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, la data de 9 octombrie a.c., Marius Ciobanu, în calitatea pe care încă o avea, de director coordonator adjunct al ITM Constanța, ar fi pretins de la denunțătorul D.D., administrator al unei societăți comerciale care se ocupă cu transporturile de cereale, o sumă de bani neprecizată pentru ca, în schimb, să intervină pe lângă un subordonat de-al său care să soluționeze în mod favorabil denunțătorului o plângere referitoare la nerespectarea de către firma acestuia a legislației referitoare la raporturile de muncă. Mai exact, pe rolul ITM Constanța ajunsese o sesizare a unui fost angajat al firmei denunțătorului, care reclama că nu fusese plătit o perioadă de șapte luni.
La data de 13 octombrie, în jurul orei 12, Marius Ciobanu a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție primind suma de 2.500 lei de la denunțător. La aceeași dată, procurorii anti-corupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 14 octombrie, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a lui Ciobanu pentru 29 de zile.
În fața anchetatorilor, inculpatul a spus că este nevinovat și că a încercat să rezolve conflictul dintre angajator și angajat pe cale amiabilă, pentru a-i degreva pe subordonații săi de o parte din sesizări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3118 secunde