Pedepse cu închisoarea în procesul "Țigareta Portul Vechi"

472

Articole de la același autor

Tribunalul Constanța a pronunțat sentința în procesul "Țigareta Portul Vechi". Dosarul s-a reîntors de mai bine de un an pe rol la Tribunalul Constanța, iar magistrații au rejudecat întreaga cauză ca urmare a deciziei Curții de Apel Constanța. Procesul vizează 22 de persoane, acuzațiile aduse fiind de bancrută frauduloasă, contrabandă, evaziune fiscală, fals, uz de fals, fals intelectual, abuz în serviciu, complicitate la contrabandă și evaziune fiscală și asociere în vederea comiterii de infracțiuni. Instanța a schimbat o parte din încadrările juridice, a constatat prescrierea unor fapte și a achitat două dintre persoanele implicate.
Pentru restul inculpaților, printre care 8 cetățeni arabi, pedepse aplicate sunt cuprinse între 5 luni cu suspendare și 5 ani de închisoare cu executare. Generalul în rezervă Gheorghe Florică a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței poate fi atacată în apel.
Contrabanda s-a derulat foarte simplu. Câțiva cetățeni arabi, veniți de mult timp în România ca să studieze piața, s-au asociat cu români dornici de câștiguri substanțiale și au decis să cumpere țigări de la firma grecească "Papastratos", pe care să le introducă în țară, cu documente vamale, comerciale și de transport false, pentru a nu plăti taxele vamale. Țigările erau vândute apoi, prin intermediari, unor societăți - fantomă. Prin introducerea în țară a 24 containere cu țigări Assos, în perioada aprilie 1996 - februarie 1998, s-ar fi produs un prejudiciu statului român de peste 27 miliarde lei vechi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8876 secunde