Pensionarii militari tremură pentru pensiile lor. Cine-i lămurește?

2557
5
Pensionarii militari tremură pentru pensiile lor. Cine-i lămurește? - mili-1452020731.jpg

Articole de la același autor

După ce a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, legea privind pensiile militare de stat a suferit câteva modificări. O ordonanță de urgență a schimbat baza de calcul a pensiei și a scos mai multe diurne pe care militarii le primeau.

La sfârșitul anului trecut, pensionarii militari au ieșit în stradă și și-au exprimat nemulțumirile cu privire la aceste modificări și au amenințat că, în ianuarie, mitingurile vor continua.

"Când a fost greu, am fost prezenți. Când se împarte dreptatea, suntem dați la o parte. Nu este normal. În 2010, s-a mai încercat o tăiere masivă și atunci am protestat împotriva Guvernului Boc și am reușit o rezolvare. Guvernul Ponta a promis înlăturarea nedreptăților și a elaborat noua lege. Iată că încă nu se poate să stăm liniștiți. Pentru noi, contează orice sumă. Ajungem la o vârstă și jumătate din bani se duc pe medicamente. Dintr-o tăietură de condei, se stabilește soarta militarilor", a declarat Remus Macovei, președintele Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" Constanța. 

Militarii rezerviști spun că nimeni nu le-a explicat cum vor fi calculate pensiile.

Pentru ca toți pensionarii MAI să fie lămuriți, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus o serie de măsuri pentru informarea acestora la noile prevederi legislative. Mai exact, acesta a înființat o linie telefonică specială.

De luni până vineri, pensionarii MAI pot suna la numărul de telefon 021.2648505, în intervalul orar 08.00 - 16.00. Pensionarii vor fi îndrumați și consiliați de către specialiști ai Casei de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, pe talonul de pensie din ianuarie va fi introdusă o mențiune prin care pensionarii vor fi înștiințați că, până la data de 30.06.2016, își pot exprima opțiunea cu privire la perioada de timp avută în vedere pentru realizarea recalculării pensiei, conform art. 109 sau 110 din Legea nr. 223/2015.

v v v

Un alt mod în care pot fi informați este prin email sau prin poștă. Doritorii pot trimite solicitări la adresa de e-mail casapensii@ mai.gov.ro sau la adresa de corespondență a Casei de Pensii a MAI - București, strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Poștal 040131. 

Comentează știrea

Sargetius
6 ianuarie 2016
Pensie militari

S-o lăsăm mai moale cu domnii care au fost pe aruncatoarele de sfeclă.

garcea
6 ianuarie 2016
Pensii de nababi

Să o lase mai moale hodorogii ăștia , comuniștii ăștia care au apărat țara cu sticlă în mâna , au pensii de mii de lei pe lună și tremură ? păi ce să mai facă un pensionar care a cotizat 35-40 de ani sau mai bine și are o pensie jalnică de 800 lei ? Rușine să vă fie nehalitilor nu va mai satură dracu de bani !

Civilu'
6 ianuarie 2016
Nesimtire

Ne-am saturat de putori care toata viata au frecat menta si acum vor pensii speciale. Astia nu merita nimic.Cat au cotizat,atat sa primeasca, ca toata lumea.Cu ce e mai presus un labar din asta fata de un medic,un inginer sau un profesor?Cu ce? Pt ce au lucrat au luat salariu....

Grigore
6 ianuarie 2016
Incredibil de injust

Imi aduc aminte prin 99 la plaja am intilnit un pilot de aviatie pe elicopter care spunea ca a fost incadrat la Tecuci.Avea 54 de ANI si era scos la pensie cu 4500roni.Sotia lui era si ea la pensie cu 2800 tot acolo lucrind ca civil.Este f.bine sa se faca o recalculare pt.acesti trintori care au supt bugetul tarii la maxim.

Anonim
10 februarie 2016
Mare atentie!!!

Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane din ROMANIA, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență. Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele din romania și a devenit tot mai frecventă o dată cu creșterea longevității.

Răspuns la: Incredibil de injust
Adăugat de : Grigore, 6 ianuarie 2016
Imi aduc aminte prin 99 la plaja am intilnit un pilot de aviatie pe elicopter care spunea ca a fost incadrat la Tecuci.Avea 54 de ANI si era scos la...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Decembrie 2015
Stire din Actual : DECIZIE ISTORICĂ ÎN ARMATĂ
Pagina a fost generata in 0.6251 secunde