PROTEST de amploare. Sute de pensionari militari au ieșit în stradă

316
2
PROTEST de amploare. Sute de pensionari militari au ieșit în stradă - mirceadogaru465x390-1451303394.jpg

Articole recomandate

Sute de militari în rezervă au protestat, azi, în Piața Victoriei, împotriva noii formule de calcul a pensiilor militarilor care, spun aceștia, ar duce la reduceri drastice ale pensiei.


Unul dintre liderii acestora a declarat, pentru Realitatea TV: "Am venit ca să protestăm împotriva nedreptăților la care suntem supuși din 2010. Nimeni nu și-a permis să ne taie pensiile obținute prin lege.  S-a modificat formula de calcul a pensiilor militare și vor fi reduse drastic: la ofițeri cu 1000 de lei, la ceilalți cu 600. Trebuie să se respecte legea. Domnul Cioloș a intervenit neconstituțional cu ordonanța de urgență", citează realitatea.net


Lista solicitărilor elaborate de protestatari pentru a fi depuse la Guvern se referă, în principal, la anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015, privind regimul pensiilor militare de stat. Protestatarii susțin că acesta modifică în mod neconstituțional Legea 223/2015 și că ''plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care să prevadă ca venit total brut, căruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectivă impozitării''.

Totodată, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii către Parlament, spre dezbatere și adoptare, dar și acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicărilor se mai află acordarea în luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime și amendarea Legii 263/2010 în sensul luării în calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie și a necesităților "coșului zilnic", scrie realitatea.net



Comentează știrea

nvt
28 decembrie 2015
pensii sub nievelul salariului minim

Ma intreb daca un salariu minim pe economie in Romania v-a ajunge la 1200 de roni, cum de este posibil ca in ca in Romania sa mai existe pensionari cu o penise ce se afla mult sub nivelul salariului minim pe economie .. Calcularea salariului minim p/economie s-a facut cu un anume scop si anume acela de se incerca cu acest minim salariu sa poata trai in conditii normale, nu?.. acum nu pot sa spun ca acest minim salariu te ajuta sa traiesti normal.. dar te ajuta sa supravietuiestiii i.. in schimb cu acele pensii cu mult sub nivelul sumei de 1200 nu se poate trai .. oricat de mult a-ai dori acest lucru.. Cand se v-a ajunge in Romania sa se discute de un venit minim care sa poate asigura o viata normala?!?

garcea
28 decembrie 2015
Hapsanii

Pe ăstia din armată nu îi mai satură dracu de pensii mari pensii de nababi , nu au cotizat la sistemul de pensii dar vor pensii mari , de câtiva ani încoace au început să cotizeze și ei la sistemul de pensii dar până acum nimic , plus ca sunt unii care la 45 de ani ies pensie si au pensii de la 2000 si ceva în sus , iar prostimea trage până la 65 ani si ies cu pensii de 600 sau 800 ron , ăstora din armată si politie care au apărat tara cu sticla în mână ( toti sunt betivi) muiecukakat pensii !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Protest cu incidente de Ziua Națională
Duminică, 13 Decembrie 2015
Stire din Actual : A fost haos! Proteste violente în Germania!
Pagina a fost generata in 0.522 secunde