UPDATE Protestul de la București s-a încheiat; mii de oameni au manifestat în Capitală și în mai multe orașe din țară

634
6

Articole recomandate

UPDATE Protestul de la București, început în jurul orei 18,00, la Piața Universității, s-a încheiat după miezul nopții de marți spre miercuri, după mai mult de șase ore în care manifestanții s-au deplasat la sediile unor instituții publice, între care Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Parlament, Primăria sectorului 4.


Câteva mii de manifestanți în București și alte câteva sute în țară au cerut, marți, demisiile premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Protestul organizat pe rețelele sociale a venit la patru zile de la incendiul din club Colectiv, în care au murit 32 de tineri, iar peste 140 au fost răniți.

La București protestul a adunat peste 15.000 de participanți, în principal tineri, potrivit Agerpres.ro.



Deși programat inițial să se desfășoare la Universitate, protestul s-a mutat apoi la Palatul Victoria, la Palatul Parlamentului și în fața Primăriei sectorului 4.

O parte dintre miile de manifestanți a mers și la clubul Colectiv, pentru a aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața în incendiul de la sfârșitul săptămânii trecute.

În drum, ei au trecut pe lângă Patriarhie, manifestându-și revolta față de poziția Bisericii Ortodoxe Române după incendiul de la Colectiv.

Pe tot traseul manifestanții au scandat ''Nu plecăm până nu plecați", "Demisia, demisia", "Solidaritate", "Piedone nu uita, a venit și ziua ta!", ''Colectiv'', ''Vrem dreptate'', ''Asasinii'', ''Rușine, rușine să vă fie'', ''Hoții'', ''Nu aveți coloană decât oficială'', ''O dorință sinceră — România liberă'', ''Până ieri am tăcut, de azi încep să urlu'' , au purtat pancarte pe care se putea citi "Noi suntem generația care schimbă istoria!", "Corupția ucide!", "Parchetul: cauza incidentului este numărul mare de oameni din club. Piedone scapă! ISU scapă! Oprea scapă! Toți scapă?", "Bunicii la război, părinții la Revoluție, este rândul nostru" și au fluturat steaguri tricolore.

În fața Fântânii de la Universitate oamenii au format o cruce din lumânări aprinse în memoria celor care au dispărut în incendiul de la club Colectiv, la Guvern, pe carosabil, au aprins candele și au lăsat flori, iar în fața Ministerului de Interne au ținut un moment de reculegere, în genunchi. De asemenea, protestatarii au aprins candele în fața Primăriei sectorului 4.

Pe tot traseul, coloana de manifestanți a fost flancată de jandarmi, iar în fața acesteia s-au aflat mașini ale Poliției.



Comentează știrea

Faleza noua
4 noiembrie 2015
Deturnare protest

Daca la inceput ,protestul era unul normal si indreptatit-pe urma a inceput sa puta a politica !!

CRISTI
4 noiembrie 2015
E CAPCANA...TREZITI-VA

bai NU REPETATI CEVA CE ALTII VOR SA IESITI..............NU E CEEA CE SE VREA SA FIE....CE MORTII DE LA COLECTIV SUNT MORTI DIN PRICINA CUIVA.......................NU FITI NAIVI.........NU ARE LEGATURA CU TRAIUL TRIST SI VIATA INDECENTA A NOASTRA.AIA AU MURIT IN COLECTIV PT CA EI SINGURI S-AU DUS ACOLO .CE EROI? ................CE AU MURIT ACOLO PT ROMANIA?.AU MURIT PT PLACEREA LOR?....BAI CINEVA ORGANIZEAZA MITINGUL ALTUL E SCOPUL............................ATUNCI AU VENIT MINERII ACUM AU VENIT CU INDIVIZII AIA DE TRUPA PARCA E GASCA SPORTIVILOR.....STATI SI GANDITI -VA SI NU ACTIONATI LA COMANDA CELOR CARE VOR PUTEREA SA CONDUCA TARA IAR LA ALTE NENOROCIRI.......ASTA E INTERESUL PNL+PDL+ SI JOHANIS, MOTIV SA ISI ADUCA PUTEREA SI GUVERNUL LUI .....TREZITI-VA E O CAPCANA, O SA PLANGETI.....NU ASA SE FACE SCHIMBAREA SUNTETI MATURI NU GRESITI

garcea
4 noiembrie 2015
TREBUIE SA IESIM SA PROTESTAM

constanta parcă este paralizată , aici nimeni nu iese nimeni nu protestează, trebuie să iesim si să le spunem nenorocitilor care ne conduc că asa numai merge , dar nu sa plece cei din pas si sa vina pnl sau pdl NU să se ducă dracului cu totii sa vină oameni tineri si capabili să conducă destinele tării si a orașelor nu politicieni corupti.

adevar
4 noiembrie 2015
adevar

Romani care cersesc la noi au facut.

adevar
4 noiembrie 2015
adevar

Romani vin la noi sa cersesca si fac orce pentru bani . cersetori romani care vin la noi au facut

stela
4 noiembrie 2015
important

Cautam oameni foarte seriosi, interesati sa lucreze online la domiciliu, intr-un program foarte serios si de viitor, extins acum in toata tara. Trebuie sa aveti calculator si conexiune la calculator. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet si de lucru cu documente word si pdf. Cereti imediat informatii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1867 secunde