Percheziții de amploare la persoane care produceau și vindeau produse de curățenie contrafăcute

142
Percheziții de amploare la persoane care produceau și vindeau produse de curățenie contrafăcute - mascati-1597818120.jpg

Articole recomandate

Sunt percheziții, în această dimineață, în locuințele membrilor unei rețele care vindea produse de curățenie și dezinfectare contrafăcute. Descinderile au loc în București și în județul Ilfov.


În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale-I.G.P.R., pun în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Ilfov.


Perchezițiile vizează domiciliile unor persoane și sediile sociale ale unor societăți comerciale bănuite de activități comerciale cu produse de curățenie, igienă și alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverși clienți din centrele comerciale din Ilfov.


În cauză, mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs și comercializat, prin intermediul unor societăți comerciale deținute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curățenie, igienă și alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea și integritatea corporală, potrivit Poliției Române.


Activitățile erau realizate fără a evidenția în documentele contabile operațiunile comerciale derulate, eludându-se astfel plata taxelor și impozitelor aferente către bugetul de stat.


La acțiune participă polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, care beneficiază de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală ce derulează controale specifice la partenerii comerciali ai societăților comerciale care fac obiectul cercetărilor.


De asemenea, la activități participă specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și echipe de intervenție din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.


Sursa: Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7549 secunde