PERCHEZIȚII DE AMPLOARE! Se lucrează pentru DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CRIMINALITATE ORGANIZATĂ

452
PERCHEZIȚII DE AMPLOARE! Se lucrează pentru DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CRIMINALITATE ORGANIZATĂ - perc60802000-1524644489.jpg

Articole recomandate

La această oră, sunt în desfășurare o nouă percheziții domiciliare. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. și cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, descind la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

În această dimineață, polițiștii de Combatere a Criminalității Organizate din Pitești și Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești desfășoară nouă percheziții domiciliare, în municipiul Râmnicu Vâlcea și în orașul Călimănești, la locuințele a 5 persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal înregistrat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic internațional de droguri de risc, tentativă la înșelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2011 – 2018, trei dintre membrii grupării ar fi constrâns trei tinere să practice prostituția pe teritoriul României, Italiei și Franței, cu scopul de a obține foloase materiale.

Totodată, unul dintre membri este bănuit că, sprijinit de contabila unei societăți comerciale, ar fi introdus informații fictive în sistemul societății, cu privire la veniturile salariale obținute, cu scopul de a obține un credit, în mod fraudulos, de la o unitate bancară din Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, s-a stabilit că membrii grupării ar fi achiziționat droguri de pe teritoriul Italiei, pe care ulterior le-ar fi distribuit în județul Vâlcea.

Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 250.000 de euro.

15 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești pentru audieri. În activități sunt angrenați și jandarmi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3324 secunde