PERCHEZIȚII DIICOT: CULTURĂ DE CANNABIS, cu semințe aduse din Spania

200
PERCHEZIȚII DIICOT: CULTURĂ DE CANNABIS, cu semințe aduse din Spania - xcannabiskile3-1663928517.jpeg

Articole de la același autor

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraș-Severin au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Caraș-Severin, la adresele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Doi bărbați, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, au fost conduși la audieri, fiind reținuți pentru 24 de ore.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate o cultură outdoor formată din 97 de plante de cannabis, în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între 1 și 2 m, în cantitate totală de peste 150 de kilograme de masă verde brută, peste 50 de kilograme de muguri de cannabis, masă verde uscată, 5 grame de substanță pulverulentă, susceptibilă a fi cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent cu suflantă cu aer cald, o instalație de irigare, pompă de stropit plante, 4 telefoane mobile, 1 grinder și 3 cântare de precizie.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, în vederea comercializării en-gross către diferite persoane.

„Semințele de cannabis ar fi fost procurate din Spania și cultivate într-o zonă greu accesibilă și izolată, înconjurată de pădure, din comuna Domașnea, județul Caraș-Severin, loc unde și-ar fi amenajat diferite instalații de irigare prin picurare, folosind inclusiv fertilizatori pentru dezvoltarea rapidă a plantelor. După recoltare, plantele ar fi fost prelucrate și pregătite pentru distribuție într-o anexă situată în apropierea plantației outdoor, urmând a fi distribuite în Caraș-Severin, Timiș și Gorj, fie în mod direct, fie prin intermediari”, au transmis procurorii DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4058 secunde