Percheziții DIICOT după un furt de peste 1 milion de euro din portul Constanța

447
Percheziții DIICOT după un furt de peste  1 milion de euro din portul Constanța - perchezitii-1493828441.jpg
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat, ieri, 15 percheziții domiciliare pe raza județului Constanța, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.


În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2015 - ianuarie 2016, pe raza orașului Murfatlar, s-a constituit un grup infracțional organizat, coodonat de către un suspect, administrator al unei societăți de transport, precum și de către alți doi suspecți, asociații acestuia.


În urma investigațiilor efectuate în cauză, s-a constat că, în toamna anului 2015, membrii grupului au sustras cantități mari de țigarete din incinta unor depozite situate in Portul Constanța, în valoare de aproximativ 1.200.000 euro.


O parte dintre țigaretele sustrase a fost comercializată de către un membru al grupului, cunoscut și ca distribuitor de substanțe stupefiante, respectiv "etnobotanice" și "marijuana".


"Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a precizat DIICOT, în cadrul unui comunicat de presă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3032 secunde