Percheziții la arabii contrabandiști de țigări din Constanța

433
2
O amplă acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări a fost desfășurată de polițiștii de frontieră în Portul Constanța și în municipiul reședință de județ. Oamenii legii aveau informații că pe piața neagră a tutunului, din Constanța, sunt comercializate țigări aduse ilegal din Turcia. Drept pentru care, cu suportul tehnic și informativ al SRI, i-au filat săptămâni bune pe cei pe care-i suspectau, cetățeni sirieni și libanezi cu afaceri deschise în județul nostru. Au aflat că țigările erau aduse din Turcia, prin Portul Constanța, ascunse în pereții falși ai navelor, după care erau duse la depozitele firmelor deținute de străini, de unde erau împrăștiate pe piața neagră. 
Joi după-amiază, polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au descins în 13 locații: atât în port, cât și la depozitele și locuințele suspecților. Perchezițiile au durat până târziu în noapte, iar captura considerabilă: baxuri de țigări de contrabandă, mașini de lux și valută. Concret, au fost confiscate 650.000 țigarete (peste 32.000 pachete de țigări), un Volkswagen Touareg și un Audi A4, mașini de lux evaluate la aproximativ 25.000 euro și diferite sume de bani (6.000 de lei, 4.3000 de dolari și aproape 7.500 de euro). 
Cea mai mare cantitate de țigări - aproximativ 27.000 pachete (540.800 țigarete) - au fost găsite ascunse pe două nave, sub pavilion Togo, sosite în Portul Constanța din direcția Turcia. Țigările erau ascunse în sala mașini și în pereții dubli falși. 
Potrivit anchetatorilor, săptămânal ajungeau în portul nostru în medie cinci transporturi de țigări de contrabandă, mărcile President, Assos, Leader, Kent, Hilton, pachetele având inclusiv inscripții în limba română. 
Țigările, evaluate la aproape 400.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar suspecții - este vorba despre 15 persoane, dintre care zece sirieni și libanezi și cinci români - sunt anchetați pentru contrabandă și evaziune fiscală. 


Comentează știrea

cristian
16 februarie 2013
tigari

mai avem nevoie si de iarba ;) pe aia mari nu'i ia nimeni care vand tara asta dar pe astia micii repede ii gasiti !!!! RUSHINE MAGNATILOR....si apropo....in timpul cautarii polititstii au furat din tigarile gasite ;)

cetatean
22 februarie 2013
tigari

Tara unde cei mari sunt protejati de lege si cei mici o iau pe cocoasa. Actiuni de genul asta ma fac sa plec din tara. Vroiam sa devin si eu politist ,dar am zis ca mai bine termin o facultate.Cu dedicatie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0989 secunde