PERCHEZIȚII LA CONSTANȚA / Contrabandiștii de țigări, călcați de mascați

519
PERCHEZIȚII LA CONSTANȚA / Contrabandiștii de țigări, călcați de mascați - mascatidescinderi3-1341479229.jpg

Articole recomandate

Procurori din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanța împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Constanța au procedat astăzi la destructurarea unui grup infracțional organizat care, în perioada 2011 - 2012, a desfășurat operațiuni de tranzit și achiziție/vânzare de țigări în zonele libere Agigea și Curtici - Arad prin folosirea frauduloasă a unei societăți comerciale cu sediul în București, prin falsificarea semnăturii administratorului acesteia, scopul urmărit fiind acela de obținere de beneficii financiare majore prin sustragerea de la plata impozitelor și taxelor la bugetul de stat ca urmare a ascunderii sursei impozabile și înregistrării de operațiuni comerciale fictive.

În această dimineață, procurorii DIICOT au efectuat 12 percheziții domiciliare în Constanța, Zona Liberă Agigea, Zona Liberă Curtici - Arad, București și Arad urmărindu-se identificarea documentelor falsificate de membrii grupului a documentelor contabile ale societăților implicate în valorificarea țigărilor și a ștampilelor societății folosite fraudulos, se arată într-un comunicat de presă.

Cu aceasta ocazie au fost descoperite aproximativ 60 milioane de țigarete.

Valoarea estimată a operațiunilor comerciale efectuate până la aceasta dată de către membrii grupului este de peste 5 milioane Euro.

În cauză a fost instituit sechestru asigurator asupra a 18 imobile aparținând unui număr de 3 membri ai grupului, scopul fiind acela de recuperare a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin comiterea infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 241/2005.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor infracțiunile prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003 (constituirea unui grup infracțional organizat), art. 9 lit. a și c din Legea nr. 241/2005(ascunderea sursei impozabile și respectiv înregistrarea de operațiuni și cheltuieli fictive în contabilitatea societăților care au achiziționat țigările) și art. 273 din Legea nr. 86/2006 (prezentarea de documente comerciale falsificate la autoritatea vamală, reținându-se diferite forme de participare din partea membrilor grupului).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 05 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu în Constanța
Pagina a fost generata in 4.4291 secunde