Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală

272
Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală - politiaperchezitie1698911735-1699704162.jpg

Articole de la același autor

La data de 10 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 5 percheziții domiciliare într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.


Perchezițiile au avut loc în municipiile Constanța și București, precum și în orașul Otopeni, județul Ilfov, la locuința unei persoane și sediile și punctele de lucru a trei societăți comerciale pe care aceasta le administrează.

În urma probelor administrate în dosar a reieșit că, în perioada sezoanelor estivale 2019 și 2020,  persoana în cauză, un bărbat, de 47 de ani, în calitate de administrator al societăților comerciale respective, ar fi desfășurat activități comerciale în regim de beach bar, precum și de închiriere de șezlonguri.


În urma activităților desfășurate ar fi obținut venituri de aproximativ 643.000 de lei, pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate și nu le-ar fi evidențiat în documente legale, urmărind sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului prin neachitarea impozitului pe profit și T.V.A.


În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente financiar-contabile, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie. 


Prejudiciul este în curs de stabilire.


În cauză cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchgetului de pe lângă Tribunalul Constanța.


Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.


La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3402 secunde