Pescador încărcat cu migranți, interceptat de Garda de Coastă

262

Articole de la același autor

Zeci de migranți au fost luați pe sus de către polițiștii de frontieră, după ce au fost descoperiți la bordul unei nave, un mini-pescador care voia, la adăpostul întunericului, să ajungă pe pământ românesc.


Totul a început luni seară, în jurul orei 23.25, atunci când polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră - SCOMAR au identificat o ambar-cațiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din Bulgaria. Aceasta era în zona de patrulare comună româno-bulgară și se apropia de apele teritoriale ale României. Deși s-a încercat stabilirea unei legături radio cu echipajul de pe ambar-cațiune, acesta nu a vrut să răspundă, lucru care i-a pus pe jar imediat pe oamenii legii. 


Tocmai de aceea, Garda de Coastă a dispus de urgență efec-tuarea unei misiuni cu o ambar-cațiune a Grupului de Nave Man-galia, pentru identificarea și supravegherea ambarcațiunii suspecte. Aceasta a fost lăsată să-și continue drumul, iar spre dimineață a intrat în apele teritoriale ale României, moment în care oamenii legii și-au dat seama că la bordul acesteia se află un număr mare de migranți. 


Înghesuiți pe o ambarcațiune de 11 metri 
Tocmai de aceea, două nave ale Gărzii de Coastă au intervenit și escortat mini-pescadorul "Roda", care ar fi sub pavilion Turcia, spre sediul Grupului de Nave Constanța, unde polițiștii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz. Drumul a fost însă destul de anevoios, și asta pentru că ambarcațiunea se deplasa cu viteză destul de mică. La bordul acestea, care are doar 11 metri, se aflau nu mai puțin de 43 de persoane. 36 dintre aceștia sunt afgani (printre care și patru femei și patru copii), cinci iranieni, un turc și un ucrainean. 


Cum nici unul dintre migranți nu stăpânea bine limba engleză, a fost necesar să se aștepte un interpret, pentru ca polițiștii de frontieră să poată afla exact care a fost traseul acestora și ce aveau de gând să facă în continuare. 


Totuși, din primele cercetări se pare că aceștia au venit cu ambarcațiunea dinspre Turcia și ar fi vrut să ajungă într-o țară din Spațiul Schengen. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5428 secunde