Peste 1.500 de militari au susținut forțele de ordine publică, în țară

401
Peste 1.500 de militari au susținut forțele de ordine publică, în țară - ddd-1586625060.jpg

Articole recomandate

Peste 1.500 de militari cu 340 mijloace tehnice au acționat în București și în țară în ultimele 24 de ore, participând în special la misiuni de susținere a forțelor de ordine publică, a anunțat, sâmbătă. Ministerul Apărării Naționale (MApN), citat de Agerpres.

"În intervalul 10 aprilie ora 16,00 - 11 aprilie ora 16,00, un număr de 1.562 militari și 340 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 312 misiuni de întărire a prezenței și asigurarea fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei (...), patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală și în alte localități din țară, transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane", se precizează într-un comunicat al MApN.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 394 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, o comisie formată din specialiști ai Departamentului pentru Armamente și ai Direcției Medicale a MApN a recepționat, vineri, al treilea lot de 35 de izolete de concepție și producție românească. "Producția acestora va continua și în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către MApN. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici - BIOEVAC recepționate vor fi distribuite, prin Direcția medicală, sistemului medical național", se mai menționează în comunicat.

Conform sursei citate, militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava, iar militarii Armatei României asigură, în continuare, paza unui număr de 84 de obiective situate în municipiul București și în alte 28 de județe.

MApN reamintește că, potrivit reglementărilor legale, coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin, fiind luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor, în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4681 secunde