Peste 2000 de apeluri la 112, în urma codului roşu de la Constanţa

947
Peste 2000 de apeluri la 112, în urma codului roşu de la Constanţa - x-peste-2000-de-apeluri-1701082886.jpg

Articole de la același autor

Ei sunt eroii acestor zile la Constanța! Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au trecut de la o misiune la alta, având puţin timp la dispoziţie pentru refacerea capacităţii de intervenţie.


Peste 400 de pompieri au fost la datorie în weekendul care s-a încheiat, pentru înlăturarea efectelor negative produse de codul roșu, cu 35 de mijloace tehnice.
 

„Colegii au executat cu succes peste 500 de misiuni, după cum urmează: 323 de persoane salvate din zăpadă, patru microbuze, trei camioane, două cisterne, un autocar, 98 autoturisme deblocate din zăpadă”, informează reprezentanţii ISU Constanţa.
 

De asemenea, pompierii militari au degajat: 125 copaci doborâţi de vânt, 20 autoturisme avariate, 19 stâlpi de electricitate, trei stâlpi RDS & RCS, 10 acoperișuri de locuință degajate și altele.
 

„Colegii din dispeceratul inspectoratului au preluat peste două mii de apeluri la 112 privind efectele negative produse de furtună, în perioada 25-27 noiembrie!”, mai spun salvatorii constănţeni.


Luni, 61 de localități mai sunt afectate parțial de fenomenele meoteorologice, respectiv alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă și 31 de localități fără alimentare cu apă.


Din fericire, în urma fenomenelor meteo extreme produse nu au fost înregistrate victime.
 

„În misiunile executate am fost susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală. Astfel, echipajele operative din cadrul Inspectoratului nu au avut timp să își tragă sufletul în acest weekend, la malul mării , chiar și la această oră sunt în teren și rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor produse”, anunţau, luni, reprezentanţii ISU Constanţa. 



sursa foto: ISU Constanţa Facebook






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6407 secunde