Constanța, paralizată de vremea rea! Codul roșu de viscol și ninsori a pus autoritățile în dificultate!

234

Articole recomandate

Nici bine nu și-au revenit românii după furtuna de pe 18 noiembrie care a făcut ravagii în mai multe județe, că noul cod roșu îi ține în case. Zilele trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie emitea un cod portocaliu de vreme rea, valabil pentru Constanţa şi alte câteva judeţe, având ca interval de valabilitate 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00. Au fost vizate județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. Copaci căzuți, mașini blocate în zăpadă și trafic îngreunat, oameni fără apă și căldură cam acestea sunt urmările viscolului puternic de duminică. Echipele de intervenție sunt la datorie și astăzi pentru a repara avariile.

Până la închiderea ediției, duminică, peste 300 de cetățeni ai județului Constanța au apelat numărul unic de urgență pentru a semnala diverse situații. Dintre aceștia, 175 au rămas blocați în autovehicule. Peste 200 de pompieri au ieșit pe teren pentru a înlătura efectele negative produse de furtună, împreună cu echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală, SDN. S-a intervenit atât pentru degajarea copacilor căzuți, cât și pentru mașini avariate, acoperișuri smulse și autoturisme înzăpezite. Mai mult, încă de ieri dimineață, toate drumurile județene constănțene s-au închis traficului rutier din cauza vizibilității extrem de reduse. De asemenea, a fost închisă circulația rutieră pe autostrada A2 București – Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești. În plus, zeci de trenuri au fost anulate sau întârziate. Codul roșu de viscol a lăsat o mare parte din județul Constanța fără energie electrică și fără apă. În după-amiaza zilei de duminică, bucuria le-a fost stricată și cetățenilor din municipiului Constanța unde lucrurile păreau a fi cât de cât mai normale, și astfel au rămas fără apă potabilă, după ce tensiunea la toate sursele care alimentează orașul a căzut.

Și în județele Ialomița, Călărași și Tulcea, alimentarea cu energie electrică a fost, de asemenea, afectată de condițiile meteorologice. Echipele de tehnicieni ale Rețele Electrice Dobrogea s-au mobilizat și sunt și acum pe teren până la rezolvarea avariilor și restabilirea alimentării cu energie electrică. Intervenții care nu sunt atât de ușoare!

„Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, precum și accesul îngreunat în multe zone, din cauza drumurilor închise, intervențiile sunt foarte grele. Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică. La ora 8.00 alimentarea era întreruptă în 191 localități, pentru circa 257.000 de clienți, din județele Constanța, Ialomița și Călărași. Un număr de 175 linii de medie tensiune sunt afectate”, au transmis reprezentanții E – Distribuție Dobrogea.

Specialiștii au anunțat că zilele următoare, vântul se va mai potoli dar temperaturile vor fi de până la minus 5 grade, astfel că există pericolul de formare a poleiului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5091 secunde