Vești bune pentru sărbători. Condițiile necesare pentru a primi suma de 100 de lei

173
Vești bune pentru sărbători. Condițiile necesare pentru a primi suma de 100 de lei - ajutor-craciun-1701005400.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile anunță că, înainte de sărbători, anumiți români vor primi câte 100 de lei. Cererile se depun până pe 8 decembrie. Este vorba despre reintroducerea unui program de sprijin financiar destinat celor aflați în nevoie. Pentru a beneficia de acești bani, este necesar să îndeplinești anumite condiții specifice.

Primăria orașului Năvodari, prin Direcția de Asistență Socială, anunța că, începând din 23 octombrie, va iniția distribuirea tichetelor sociale în cadrul programului dedicat Sărbătorii Crăciunului 2023. De aceste tichete vor beneficia următoarele categorii de persoane: persoanele care beneficiază de venit minim garantat în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001; beneficiari de alocație de susținere a familiei conform Legii nr. 277/2010; persoane încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav; pensionari ale căror venituri, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei/lună; persoane cu vârsta peste 60 ani, fără venituri.

Primăria Năvodari va accepta solicitări până pe 8 decembrie, iar locul de depunere a acestora va fi la Cantina de Ajutor Social. Orarul de primire a cererilor este următorul: luni, marți, miercuri și vineri între orele 08:30 – 12:00, iar joi între orele 13:00 – 17:00. Cei interesați sunt rugați să se prezinte cu o copie și originalul actului de identitate. Pensionarii sunt solicitați să aducă o copie a cuponului de pensie, iar persoanele cu handicap să prezinte o copie a certificatului de încadrare în gradul de handicap. Tichetele sociale vor fi distribuite în intervalul 11 – 19 decembrie prin intermediul serviciilor poștale. Fiecare persoană sau familie poate beneficia de tichete sociale pentru o singură categorie de persoane defavorizate în momentul distribuirii, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii eligibile. De asemenea, persoanele cu handicap grav sau accentuat, care se încadrează și în alte categorii de beneficiari, vor primi tichetele sociale corespunzătoare categoriei persoanelor cu handicap. În procesul de evaluare, vor fi luate în considerare nu doar pensiile solicitanților, ci și alte surse de venit, cum ar fi salarii, chirii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3672 secunde