Peste 300 de polițiști de frontieră au fost sancționați disciplinar anul trecut

219
Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au spus la bilanțul pe anul 2009 că 325 de polițiști de frontieră au fost sancționați, anul trecut, pentru abateri disciplinare, 18 dintre aceștia fiind cercetați penal pentru fapte de corupție ori rutiere.
Potrivit situației prezentate de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPF), în urma mai multor controale efectuate în 2009, 38 de ofițeri și 287 de agenți au fost sancționați disciplinar pentru fapte considerate incompatibile cu calitatea de funcționar public cu statut special.
Cele mai multe dintre abateri au fost constatate la capitolele neglijență în îndeplinirea sarcinilor de serviciu și comportament necorespunzător, atât la serviciu, cât și în familie ori societate, iar 18 polițiști sunt cercetați penal pentru fapte de corupție sau pentru că au săvârșit infracțiuni când se aflau la volan. Tot anul trecut, 51 de polițiști de frontieră au refuzat mita oferită de diverse persoane, fiind sesizate instituțiile abilitate în vederea realizării flagrantului.
În ceea ce privește Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Constanța, anul trecut, 21 de polițiști au fost sancționați disciplinar, iar doi agenți au fost suspendați din funcții deoarece sunt cercetați penal pentru luare de mită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.93 secunde