Peste 50 de migranți, înghesuiți în camioane din Austria și Turcia, depistați la graniță

267
Peste 50 de migranți, înghesuiți în camioane din Austria și Turcia, depistați la graniță - xmigrantifrontiera1-1675330833.jpg
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 52 de cetăţeni străini din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.

Miercuri, 1 februarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean moldovean, respectiv doi turci, conducând o autoutilitară înmatriculată în Slovacia, respectiv două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Austria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți, profile de aluminiu și metal pentru societăți comerciale din Austria și Marea Britanie.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 52 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Egipt, Maroc, Somalia, Siria, Liban, Turcia și Irak), ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8756 secunde