Peste o tonă de cocaină găsită pe o navă comandată de un român

468
Peste o tonă de cocaină găsită pe o navă comandată de un român - 11tonedecocainaaufostgasitepeona-1633530064.jpg

Articole de la același autor

În baza unor informații primite de Agenția antidrog, autoritățile franceze au interceptat, în Canalul Mânecii, bulk carrier-ul de 30.790 tdw „Trudy” (sub pavilion Lineria). În urma percheziției, în cala acestuia au fost găsite, ascunse printre mărfuri, 1.127 kilograme de cocaină.

Vasul plecase din Brazilia, făcuse o escală de o zi în Las Palmas și urma să ajungă la Anvers. În urma descoperirii drogurilor, bulk carrier-ul a fost obligat să acosteze, pe data de 1 octombrie 2021, în portul Dunkerque, unde toți cei 20 de membri ai echipajului au fost arestați. Comandatul navei este român, iar ceilalți marinari sunt ruși, ucraineni, filipinezi și etiopieni. Întregul echipaj urmează să fie adus în fața unei instanțe de judecată.

La această oră nu deținem informații despre modul în care drogurile au ajuns la bordul navei, dacă echipajul în totalitate sau numai o parte a acestuia este implicat în traficul drogurilor. De-a lungul anilor, au fost consemnate numeroase cazuri în care echipajele habar n-aveau că printre mărfurile încărcate la bordul navelor se aflau și droguri. Printre cei ce au fost arestați și închiși pe nedrept s-au aflat și navigatori români.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4308 secunde