PILOT MILITAR ROMÂN, GĂSIT MORT ÎN FRANȚA / CURG MESAJELE DE CONDOLEANȚE

4383
PILOT MILITAR ROMÂN, GĂSIT MORT ÎN FRANȚA / CURG MESAJELE DE CONDOLEANȚE - ionstaiculecroxanaciuhulescu8802-1528011202.jpg

Articole recomandate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a transmis condoleanțe la moartea pilotului Ion Stăiculescu, comandantul Grupului 90 Operațional din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, aflat în misiune în Franța, precizând că a zburat cu acesta în nenumărate misiuni de salvare.


"Condoleantele mele familiei si colegilor domnului comandor Ion Staiculescu. Am avut ocazia sa zbor de mai multe ori cu dânsul în misiuni delicate de salvare, iar plecarea precoce a domnului comandor dintre noi este fără îndoială o pierderea mare și grea pentru familia acestuia și pentru Forțele Aeriene Române. Odihnească-se în pace!", a scris Raed Arafat, pe Facebook.


Ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor, dar și vedeta TV Roxana Ciuhulescu, au recționat imediat, prin mesaje emoționate, la vestea morții fulgerătoare a unuia dintre cei mai buni piloți militari români, Ion Stăiculescu. 


"De azi, comandorul Ion Stăiculescu a zburat la îngeri...Absurd de repede. Vinerea trecuta ne intorceam împreună cu el la manșă, din Polonia. Râdea șăgalnic în mustață li plănuia următorul zbor. S-a grabit iînsă să zboare acolo unde îi plăcea cel mai mult...dincolo de nori.

Armata României a pierdut azi pe unul dintre cei mai iscusți piloți ai săi...Dumnezeu să te aibă în pază și să te odihnească în pace, nea Ioane!" a scris ministrul Apărării.

"România a pierdut azi unul dintre cei mai buni piloți militari iar eu am pierdut un prieten drag. RIP Ion Stăiculescu, îmi vei lipsi mult! " a scris și Roxana Isabela Ciuhulescu.

"Comandorul Ion Stăiculescu a urcat astăzi la ceruri, acolo unde și-a petrecut cea mai mare parte din viață. Aviația militară a pierdut unul dintre cei mai buni piloți, instructori și comandanți," a scris și general dr. Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărări.

"Rămâi la escadrila din Ceruri. Dumnezeu să te odihnească, oltene! Fostul meu coleg!" a comentat și un fost camarad al comandorului mort la 55 de ani.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că Ion Stăiculescu, comandantul Grupului 90 Operațional din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, aflat în misiune în localitatea Cherbourg, Franța, a murit, sâmbătă, în camera de hotel în care era cazat. Ofițerul participa, în calitate de comandant de aeronavă, la exercițiul multinațional organizat de armata franceză, în perioada 31 mai - 4 iunie, pentru marcarea a 74 de ani de la debarcarea aliată din Normandia. La acest exercițiu, România participă cu un detașament format din 33 de parașutiști militari și o aeronavă C 27J Spartan, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Sâmbătă dimineață, ofițerul a fost găsit fără cunoștință de către colegii săi, în camera de hotel. A fost solicitată intervenția medicală de urgență, prin serviciul 112, însă manevrele de resucitare efectuate de echipajul medical francez au fost fără rezultat, medicii declarând decesul în jurul orei 10.00, ora locală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3943 secunde