Pirații somalezi au sechestrat un vas care avea ca destinație Portul Constanța

274

Articole recomandate

Pirați somalezi au preluat controlul asupra unei nave cargou, proprietate a unei companii olandeze, ce avea ca destinație portul românesc Constanța, au anunțat luni responsabilii companiei care au precizat că incidentul s-a petrecut în apele internaționale ale Golfului Aden, informează AFP.
Potrivit unui comunicat al companiei Dutch Reider Shipping, nava "MV Amiya Scan", navigând sub pavilion panamez și având la bord un echipaj format din patru ofițeri ruși și cinci marinari filipinezi, a fost sechestrată de pirați în apele internaționale ale Golfului Aden în data de 25 mai, după ce plecase din portul kenyan Monbasa, la 19 mai, având ca destinație portul românesc Constanța.
Nava transporta o platformă petrolieră demontată, a precizat compania.
Potrivit armatorului, "familiile tuturor membrilor echipajului au fost informate și primesc sprijin psihologic". Armatorul a precizat că prioritatea sa este securitatea personalului.
Un responsabil kenyan de la Biroul pentru afaceri maritime a confirmat că nava-cargou plecase de la Monbasa a 19 mai și a spus că de atunci s-a pierdut contactul cu vasul.
Mai mult de 25 de nave au fost atacate anul trecut de pirați în largul coastelor Somaliei, potrivit datelor Biroului Maritim Internațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4608 secunde