Pisicile CAD DIN TAVAN la Spitalul Județean Constanța. Una a ajuns chiar pe fața unui pacient

60465
Pisicile CAD DIN TAVAN la Spitalul Județean Constanța. Una a ajuns chiar pe fața unui pacient - spital-1578064592.jpg

Articole recomandate

Anchetă la Spitalul de Urgență din Constanța, după ce două pisici au căzut printr-o gaură în tavanul fals.


Este anchetă internă la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, după ce pe un culoar al unității medicale, în zona Secției Radiologie, două pisici au căzut din tavan peste pacienții care așteptau pe hol, în condițiile în care din plafonul fals lipseau unele bucăți de rigips.


Soția unuia dintre pacienți a menționat, vineri, că în timp ce bărbatul era pe targă, așteptând să fie preluat pentru a i se face o radiografie, din plafonul fals au căzut peste el două pisici, una dintre ele chiar peste fața acestuia.


Conducerea SCJU și-a cerut scuze pentru incident explicând că, pentru a putea lucra la sistemul de ventilație, muncitorii angajați au îndepărtat părți din tavanul fals, fără a le mai monta la loc.


"Ne pare rău pentru incidentul creat. S-a demarat o anchetă în acest caz. (...) S-a ajuns la această situație din pricina faptului că se lucrează la sistemul de ventilație din imediata apropiere a locației în cauză, iar piesele lipsă de plafon fals au fost îndepărtate de către muncitori. Având în vedere situația creată, plafonul va fi completat la loc. De altfel, vom contacta o firmă specializată pentru a îndepărta animalele, în condiții de siguranță, astfel încât să nu se mai întâmple incidente de acest gen", a transmis conducerea spitalului.


Potrivit prefectului județului Constanța, George Niculescu, nicio persoană nu a avut de suferit în urma incidentului petrecut.


"Am luat legătura cu conducerea Spitalului Județean și am aflat faptul că acest incident a avut loc pe un culoar ce duce spre zona de radiologie. Am primit asigurări ca nicio persoană nu a avut de suferit. De altfel, nicio persoană nu s-a prezentat la UPU pentru a solicita îngrijiri medicale în urma acestui eveniment. Din punctul meu de vedere, incapacitatea autorităților locale/județene de a rezolva problemele din sistemul de sănătate, de peste 30 de ani, începe să producă efecte negative. În cazul unei unități medicale, veche de aproximativ 50 de ani, consider că astfel de evenimente se pot evita doar prin realizarea unor investiții considerabile în reabilitarea completă a Spitalului Județean", a afirmat Niculescu.


Președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Horia Țuțuianu, a menționat că în SCJU s-au făcut și continuă investițiile pentru reabilitarea și modernizarea unității medicale.


"Muncitorii care intervin la reabilitarea instalațiilor au demontat mai mulți ‘biscuiți’ din tavanul fals, pentru a avea acces la țevi. Cu această ocazie am descoperit cu toții că sub tavanul fals se strecurase o felină, care a căzut pentru că fuseseră îndepărtate acele plăci la care am făcut referire. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar asta este cel mai important, și vă dau asigurări că vom interveni pentru a scoate animalele în condiții de siguranță din incinta unității medicale. Consiliul Județean Constanța va continua lucrările de reabilitare și modernizare a unității medicale, așa cum mi-am asumat, alături de echipa de la Consiliul Județean, încă de la începutul mandatului. (...) Având în vedere că a fost consilier județean (n.r. - actualul prefect, George Niculescu), dumnealui știe prea bine ce investiții s-au făcut și se fac în Spitalul Județean, ce eforturi depunem pentru modernizarea celei mai mari unități medicale din Dobrogea", a transmis președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Horia Țuțuianu.


Si PSD Constanta a reactionat in cazul pisicilor de la spital si a transmis urmatorul comunicat de presa:


"Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Constanța constată cu regret că dorința unora de speculații, răfuieli și lupte politice este insațiabilă. Astfel, un incident altminteri regretabil dar minor, a cărui explicație ține de legile naturii și micile riscuri, eminente, ale unor intervenții și lucrări de modernizare, a fost speculat josnic. Ei bine, pisicile, mai ales în timpul iernii, caută locuri călduroase. Și, din fericire, nu se fac deratizări împotriva felinelor! Astfel că o întâmplare nefericită, dar posibilă, a ajuns să fie subiect de declarații politice prăpăstioase. Așa cum s-a putut constata, n-a căzut niciun tavan, plăcile respective fiind anterior înlăturate, pentru lucrări de modernizare. Lucrări consistente, care se fac de ani buni, în beneficiul pacienților constănțeni dar și al celor din toată țara, care vin vara la mare. Numai un răuvoitor nu recunoaște lucrurile bune și durabile care s-au făcut în ultimii ani în Spitalul Județean de Urgență Constanța și nu numai. Altminteri, în curând o seamă de alte fenomene naturale nedorite - polei, îngheț, ninsoare etc. - vor ajunge să fie puse pe seama Partidului Social  Democrat, ceea ce de altfel n-ar fi prima oară. 


Ne exprimăm speranța că toți oamenii politici, fie ei și ajunși vremelnic în funcții administrative locale, vor pune umărul la eforturile făcute pentru populația întregului județ, în loc să chibițeze și să acuze de pe margine."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7015 secunde