"Pistolarul" de Constanța, prins pe aeroport, încercând să părăsească România!

2097
Cazurile de violență în stradă se înmulțesc pe zi ce trece la Constanța iar tendința șoferilor de a-și face singuri dreptate în trafic este deja o modă ce se răspândește mai abitir decât viteza de reacție a polițiștilor. Bărbatul care, săptămâna trecută, a pus pe jar poliția constănțeană după ce a tras mai multe focuri de armă în plină stradă și ar fi distrus mașina unui taximetrist a fost prins, sâmbătă dimineață, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, încercând să părăsească țara.


Miercuri, 28 noiembrie, în jurul orei 14,30, polițiștii de la Secția 2 erau anunțați că un bărbat a tras mai multe focuri de armă la inter-secția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Semănătorului. Din primele date, pistolarul ar fi folosit o armă cu gaze sau cu proiectile din cauciuc. 

Deplasându-se la fața locului, oamenii legii au stabilit că totul a pornit de la o șicanare în trafic. Conducătorii auto, după înjurăturile de rigoare, au trecut și la alte "fapte de vitejie". Unul dintre ei, înarmat cu o armă, a tras un foc în direcția roții celuilalt, fără a fi rănită, din fericire, vreo persoană. După aceea, el a părăsit zona.

Șirul acțiunii s-a mutat apoi din stradă la sediul Poliției, răgaz de timp în care câteva persoane, printre care și suspectul, ar fi revenit la locul incidentului, unde ar fi distrus mașina unui taximetrist care a fost martor la cele petrecute.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au identificat per-soana care s-ar face vinovată de scurt-metrajul "western" derulat sub privirile constănțenilor prezenți la incident. Este vorba de un bărbat de 35 de ani, pe numele său Ștefan George Tașcu. Cercetările au mai stabilit și faptul că el are permis de deținere pentru o armă neletală, cea folosită în incident.

Numai că în momentul în care polițiștii s-au deplasat la adresa sa pentru a-l aduce la audieri și pentru a stabili cu exactitate cele petrecute miercuri după-amiază, ei au avut surpriza de a nu-l găsi la domiciliu pe tânăr.

Timp de câteva zile, oamenii legii au folosit toate procedurile ce se impun în astfel de situații iar abia sâmbătă dimineață au primit vestea că suspectul a fost identificat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. El se pregătea să părăsească țara cu destinația Italia.

Tașcu a fost escortat la Con-stanța și predat polițiștilor Secției 2, care deschiseseră deja dosar penal pe numele lui pentru comi-terea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, uz de armă neletală fără drept și distrugere.

Așa cum era de așteptat, Tașcu a avut o cu totul altă variantă vizavi de cele petrecute în stradă, susținând că el nu a făcut decât să se apere de violența manifestată de conducătorul auto cu care intrase în conflict, reacționând la provocarea aceluia. Mai mult decât atât, suspectul le-a spus anchetatorilor că nu ar fi știut vreo clipă că toată Poliția Constanța este pe urmele sale.

Ștefan George Tașcu a fost dus în fața procurorilor, cei în măsură să decidă reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore și prezentarea în fața judecătorilor în vederea arestării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4221 secunde