Plângere împotriva unui medic, a unui polițist și a Serviciului de Ambulanță, în cazul morții unui băiat de 15 ani

353
Plângere împotriva unui medic, a unui polițist și a Serviciului de Ambulanță, în cazul morții unui băiat de 15 ani - ambulanta-1331374005.jpg
Părinții unui băiat de 15 ani din comuna vâlceană Popești, mort în urma unui accident rutier, au depus plângere împotriva medicului de familie, a unui polițist și a Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, acuzând că adolescentul a murit din cauza lipsei lor de reacție.
Potrivit familiei victimei, accidentul a avut loc într-o stație de autobuz din localitatea Popești, unde băiatul, elev în clasa a IX-a la Grupul Școlar "Constantin Brâncoveanu" din Horezu, se pregătea să meargă la cursuri și aștepta mașina de transport în comun.

Familia adolescentului susține că, la un moment dat, șoferul autobuzului l-a trimis pe băiat să ia o sticlă cu apă de la cișmeaua din apropiere, fiind lovit în plin de o autoutilitară încărcată cu pâine, care a depășit autovehiculul de transport persoane.

Cei aflați la locul incidentului au sunat la 112, solicitând o ambulanță, dar salvarea a întârziat, fiind nevoită să aștepte la o barieră trecerea unui tren, iar medicul din comună a interzis transportarea rănitului cu o altă mașină până la sosirea echipajului SAJ Vâlcea. Între timp însă, adolescentul a decedat.
Din primele cercetări, a reieșit că șoferul autobuzului nu a parcat în aleveola stației, conform legii, și, la un moment dat, l-a trimis pe adolescentul aflat în incintă să aducă apă de la cișmea pentru o femeie căreia i se făcuse rău în mijlocul de transport în comun, iar ulterior o autoutilitară a depășit autobuzul pe linie continuă, lovindu-l pe băiat.

"Ambii șoferi sunt cercetați penal, șoferul autoutilitarei a depășit pe linie continuă, iar cel al autobuzului nu a parcat în alveola destinată. Conducătorii auto au fost verificați cu aparatul etilotest, nu erau sub influența băuturilor alcoolice. O să verificăm toate aspectele reclamate, cât privește polițistul acuzat, acesta s-a supus indicațiilor medicului care a interzis transportarea rănitului cu mașina, până la venirea ambulanței", a declarat comisar șef Nicolae Sărdărescu, șeful Poliției Horezu.
La ora actuală, conducerile IPJ Vâlcea, Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au început anchete în acest caz, iar familia băiatului decedat a depus o plângere și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Eveniment : Container plin cu tigăi contrafăcute
Pagina a fost generata in 1.7741 secunde