Plase de pescuit și pește, confiscate de polițiștii Gărzii de Coastă

93
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând trei persoane care dețineau plase de pescuit tip monofilament și comercial, în lungime de 275 metri, respectiv transportau cantitatea de 51,5 kilograme pește fără documente legale.

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competență, o ambarcațiune cu motor în care se aflau C.T. și I.P., domiciliați în județul Tulcea. În urma controlului au fost găsite cinci setci tip avă și două plase monofilament, în lungime de 275 metri, precum și o captură de 11,5 kilograme pește proaspăt din speciile crap și caras. În aceeași zi, în zona de competență a P.P.F. Midia, polițiștii de frontieră au verificat un autoturism marca Dacia, condus de cetățeanul român S.G., în vârstă de 69 ani, domiciliat în județul Constanța. În portbagaj a fost găsită o ladă din plastic care conținea 40 de kilograme de pește din specia crap, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative. Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, ambarcațiunea și motorul de 9,9 CP, bunuri evaluate la aproximativ 10.000 lei, iar cantitatea de 51,5 kilograme de pește a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru pescuit prin orice metode și mijloacea peștilor și a altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție, lipsa licenței de pescuit comercial, deținere și folosire a plaselor de pescuit tip monofilament, deținere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial și transport al peștelui fără documente legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1835 secunde