Deputatul Cătălina Ștefănescu susține reglementarea ocupațiilor de bonă și baby-sitter

137
Deputatul Cătălina Ștefănescu susține reglementarea ocupațiilor de bonă și baby-sitter - bona-1366363439.jpg
Deputatul Cătălina Ștefănescu, a declarat în cadrul unei dezbateri publice că va susține inițiativa colegei sale, deputatul PSD Tamara Ciofu, de a reglementa ocupațiile de bonă și baby-sitter în România.

"Salut și susțin inițiativa colegei mele de a reglementa activitatea bonelor. Cred că e un lucru bun în primul rând pentru bonele care au investit timp și suflet pentru a se pregăti pentru această meserie, dar care nu au o recunoaștere oficială și se află în competiție cu persoane care nu au nimic comun cu acest domeniu ", a declarat Cătălina Ștefănescu.

Reprezentanta PSD a subliniat că prin reglementarea meseriei de bonă, concomitent cu introducerea unor programe de formare profesională și de acreditare în acest domeniu, părinții vor avea o garanție că persoanele cărora le încredințează copiii au pregătirea corespunzătoare. "În momentul de față, familiile care apelează la astfel de servicii nu au nicio garanție că propriul lor copil va fi în siguranță și va beneficia de o supraveghere corespunzătoare. Sistemul de recomandări, practicat în prezent pe această piață gri, nu prezintă încredere, mai ales când vorbim de siguranța copiilor. Din păcate, am văzut numeroase cazuri în care copiii au suferit adevărate traume din cauza faptului că părinții lor au acceptat colaborarea cu persoane care nu au nicio pregătire în acest domeniu", a subliniat deputatul PSD.

"În România, activitatea unei bone sau babysitter este adesea considerată ca o experiență privată, ce implică și afectează doar familia, copilul și bona. În realitate însă, această experiență afectează comunitatea și societatea românească în întregul ei", a mai spus Cătălina Ștefănescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Monden : Laurette a rămas fără bonă
Pagina a fost generata in 1.6681 secunde