Plecați în concediu în Bulgaria? Puteți cere ajutorul polițiștilor români detașați peste hotare / Galerie foto

150

Articole de la același autor

Vă pregătiți să plecați într-un sejur pe litoralul bulgăresc? Dacă alegeți Albena sau Nisipurile de Aur, trebuie să știți că, în caz că întâmpinați probleme, puteți apela la polițiștii români detașați, pe perioada verii, în țara vecină. 

Sâmbătă, 20 iulie, a doua serie de polițiști detașați în Bulgaria și-a început misiunea.

Este a patra vară când sunt detașați polițiști români în Bulgaria, în trei serii a câte patru agenți. Agentul șef adjunctul Răducu Caraivan s-a aflat pentru prima dată în misiune, dar de ani buni își petrece concediile în Albena, împreună cu familia. Pentru colegul lui, agentul șef principal Florin Narcis Anghel, din cadrul Poliției Teleorman, este a patra vară când este detașat pe litoralul bulgăresc.

Misiunea lor este să-i ajute pe turiștii români să depășească bariera lingvistică în relaționarea cu autoritățile din țara vecină.

Cei doi au fost detașați la Albena, iar împreună cu colegii detașați la Nisipurile de Aur, au consiliat, în total, de pe 1 iulie până la sfârșitul săptămânii trecute, aproape 600 de turiști români, fie cu privire la găsirea hotelului sau a unor cluburi, fie după ce au fost implicați în tamponări, în scandaluri sau după ce au fost înșelați la casele de schimb valutar.

Misiunea lor a fost preluată, de duminică, 21 iulie, de agentul șef principal Marius Piele, de la Poliția Dolj, și de agentul principal Iulian Topor, de la Poliția Teleorman. Nici aceștia, însă, nu se află la prima misiune în Bulgaria.

"Am avut ocazia ca turiștii să exclame «Vorbiți românește!» când ne-au auzit și au venit să ne ceară ajutorul. Alții ne-au văzut în uniformă și le-au recunoscut (n.r. acesta fiind, de altfel, și elementul după care polițiștii noștri pot fi identificați cu ușurință!)", ne-a mărturisit ag. princ. Iulian Topor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4985 secunde