Polițele RCA, majorate de la anul. Constanța, cel mai scump oraș din țară!

1561
1
Polițele RCA, majorate de la anul. Constanța, cel mai scump oraș din țară! - fondrca-1417537355.jpg

Articole de la același autor

Polițele RCA vor fi mai scumpe cu până la 30% începând din 2015. Majorarea vine ca urmare a unor măsuri dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Creșterea tarifelor a stârnit nemulțumirea șoferilor, care au protestat, ieri, în fața Parlamentului și a ASF București. La manifestări au participat și aproximativ o sută de constănțeni.

Mitingul de protest a fost organizat de către Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), care blamează comportamentul protecționist pe care ASF îl practică față de companiile de asigurări.

Societățile de asigurări, în pierdere

ASSAI atrage atenția că este vorba de un miting declanșat de nemulțumirea generalizată a celor aproape cinci milioane de asigurați față de lipsa de transparență și abuzurile practicate de ASF și asigurători. Organizatorii acțiunii spun că anul acesta, prețul RCA pentru tinerii sub 30 de ani a crescut chiar și cu 250%, iar din luna ianuarie 2015, ASF anunță că se vor aplica noi majorări, de 30%.

"ASF a comunicat faptul că societățile de asigurări sunt în pierdere și trebuie să majoreze tarifele RCA. Noi am protestat pentru această creștere aberantă, dar și împotriva modului protecționist în care ASG înțelege a-și desfășura activitatea", a precizat, pentru Cuget Liber, Cristian Muntean, președintele ASSAI.

Fără piese originale?

Schimbările de norme dispuse de ASF vor determina majorarea din 2015 a tarifelor cu până la 30% pentru polițele RCA, în funcție de compania de asigurare. Prețul RCA variază în funcție de vârsta șoferului, puterea și capacitatea cilindrică a automobilului și zona unde este condusă mașina. Cu cât daunele sunt mai multe pe fiecare dintre aceste categorii, cu atât prețul este mai mare. Conform studiilor făcute în funcție de prețurile practicate de brokeri, Constanța va fi, anul viitor, cel mai scump oraș în ceea ce privește polițele RCA. Șoferii au ales această formă de protest pentru a-și exprima nemulțumirea față de abuzurile care s-ar face în domeniul asigurărilor.

"ASF a emis o normă RCA care în loc să protejeze păgubitul, protejează firmele de asigurări și bugetul lor. Noua normă prevede ca în cazul unei daune majore la o mașină, păgubitul să primească cu 30% mai puțini bani. În cazul în care vorbim de reparații, au plafonat nivelul de despăgubiri, făcând imposibilă, de cele mai multe ori, achiziția de piese originale, adică au plafonat sumele de despăgubire pentru reparații, ceea ce creează o situație de lipsă de concurență în zona service-urilor auto. Plafonând niște costuri nu mai poți fi competitiv în piață. De exemplu, cu aceste costuri nu mai poți cumpăra piese originale, practic ești obligat într-un fel sau altul să cumperi piese second-hand sau after-market", conchide președintele ASSAI. 

Comentează știrea

Munca la domiciliu
3 decembrie 2014
Munca la domiciliu

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Polițiștii se pregătesc de proteste
Pagina a fost generata in 0.5433 secunde