Poliția de Frontieră a descoperit 16 migranți care încercau să iasă ilegal din România ascunși într-o autoutilitară

121
Poliția de Frontieră a descoperit 16 migranți care încercau să iasă ilegal din România ascunși într-o autoutilitară - migrantiprinsiinvamanadlac349083-1556548067.jpg

Articole recomandate

Poliția de Frontieră a anunțat că a găsit 16 cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România prin Vama Nădlac II. Migranții, cu vârste cuprinse între 1 și 52 de ani, erau ascunși într-o autoutilitară încărcată cu piese auto.


"Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare încărcată cu piese auto, condusă de un cetățean turc, 16 cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România.


În data de 28.04.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul turc T.Y., în vârstă de 26 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Turcia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire, piese auto, cu destinația Germania.

În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, printre cutiile cu piese auto, 16 persoane, dintre care zece adulți (șase bărbați și patru femei) și șase minori.

Cei în cauză au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din doi cetățeni din Afganistan, zece cetățeni din Irak și patru cetățeni din Siria, adulții având vârste cuprinse între 21 și 52 de ani, iar minorii între 1 și 16 ani. Aceștia erau solicitanți de azil în țara noastră.


În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că șoferul autoutilitarei urma să transporte cetățenii străini într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul autoutilitarei și de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetățenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun", se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9026 secunde