Poliția de Frontieră adoptă măsuri de simplificare a procedurilor

224
Poliția de Frontieră adoptă măsuri de simplificare a procedurilor - politiade-1472991943.jpg
Poliția de Frontieră informează că, de la 1 septembrie, a pus la dispoziția cetățenilor un formular online pentru transmiterea dovezii de achitare a amenzilor. Formularul se găsește pe pagina oficială a instituției, la secțiunea Contact, unde fiecare persoană comple-tează: numele, prenumele, adresa de e-mail personală, județul în care își are sediul structura Poliției de Frontieră din care face parte po-lițistul de frontieră care a aplicat sancțiunea și atașează copiile scanate după procesul-verbal de constatare a contravenției și dovada plății amenzii.


După completarea câmpurilor obligatorii, expeditorul va primi o confirmare a datelor transmise, iar mesajul va fi expediat către structura teritorială a Poliției de Frontieră Române din care face parte agentul constatator care a aplicat sancți-unea, mai arată polițiștii.


De asemenea, în cazul sancțiuni-lor aplicate de către polițiștii de frontieră din cadrul punctelor de trecere aeroportuare, dovada plății amenzii se transmite prin interme-diul aceluiași formular, selectând județul în care aeroportul își are sediul, precizează Poliția de Frontieră.


Instituția arată că, prin operaționalizarea formularului respectiv a avut în vedere aplicarea prevederilor OUG nr. 41 din 2016 privind sta-bilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2315 secunde