Poliția de Frontieră, la ceas aniversar. „Ați demonstrat întregii lumi că în spatele uniformelor sunt oameni!”

231
Poliția de Frontieră, la ceas aniversar. „Ați demonstrat întregii lumi că în spatele uniformelor sunt oameni!” - xziuapolitieifrontiera3-1658648133.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 24 iulie, se împlinesc 158 de ani de existență a Poliției de Frontieră Române. Această zi a fost desemnată ca Ziua Poliției de Frontieră Române, în anul 2001, iar alegerea datei este legată de unirea celor două structuri grănicerești din Moldova și Țara Românească, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, de la 24 iulie 1864.

Cu aproximativ 3.150 kilometri de graniță aflată în responsabilitate, Poliția de Frontieră Română se confruntă permanent cu o problematică extrem de variată și cu diverse motivații ilicite de tranzitare a frontierei române, pornind de la migrația ilegală, traficul cu stupefiante, armament și autoturisme furate și terminând cu contrabanda - sub toate formele ei de manifestare. Organizată după modelul instituțiilor similare din statele Uniunii Europene, Poliția de Frontieră Română depune eforturi susținute pe linia prevenirii și combaterii fenomenelor infracționale transfrontaliere și pentru aplicarea și respectarea legislației interne și internaționale în vigoare, astfel încât, la frontierele României, activitățile specifice să se alinieze standardelor internaționale.

„Sunt mândru de voi, colegii mei, și vreau să vă mulțumesc pentru toate lucrurile bune făcute în ultimul an. Ați gestionat situația admirabil și ați arătat întrerii lumi că dincolo de uniforma de polițist de frontieră se află un om pregătit să ajute. Vreau să se încurajez să vă păstrați aceeași seriozitate și dăruite profesională care i-a caracterizat pe înaintașii noștri”, este mesajul transmis, cu această ocazie, de comisarul șef Victor Ștefan Ivașcu, șeful Poliției de Frontieră Române.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a transmis următorul mesaj: „Zi și noapte, de veghe la porțile României, întreg personalul Poliției de Frontieră îndeplinește o misiune care implică un grad înalt de responsabilitate, profesionalism și implicare în același timp. Faptul că cel mai recent Raport privind starea spațiului Schengen pentru 2022 invită Consiliul să adopte deciziile care să permită și României să devină în mod oficial parte a acestui spațiu, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile, este o recunoaștere a eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor atât din punct de vedere logistic, cât și din punct de vedere al activităților specifice Poliției de Frontieră”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5951 secunde