Poliţia, în alertă! Mai mulţi medici ar fi intocmit parţial certificate de deces, contra unor sume de bani

225
Poliţia, în alertă! Mai mulţi medici ar fi intocmit parţial certificate de deces, contra unor sume de bani - pexelscommedicichirurgieoperatie-1668861196.jpg
Poliţiştii au reţinut patru persoane într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu, după ce mai mulţi medici ar fi întocmit parţial, contra unor sume de bani, certificate de deces, care ulterior au fost completate de intermediari şi reprezentantul unei societăţi comerciale cu domeniu de activitate îmbălsămare, informează Poliţia Capitalei, citează Agerpres. 


Potrivit unor surse din Poliţie, îmbălsămătorul de la compania de pompe funebre era cunoscut cu relaţii în lumea medicală, iar familiile decedaţilor veneau la el pentru a grăbi procedura de constatare a decesului. Medicii completau, contra unor sume de bani, certificatele de deces în alb şi evitau astfel şi sarcina de a merge personal pentru a constata decesul.


Reprezentantul companiei de pompe funebre, alături de alţi doi intermediari, ar fi completat certificatele de constatare a decesului, cu ora, data şi locul, fiind întocmite peste 1.200 de astfel de documente.


Până în prezent, au fost reţinute patru persoane - un medic, îmbălsămătorul şi doi intermediari, au precizat sursele citate, precizează sursele citate.


Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3445 secunde