Poliția Locală, alături de elevii din școlile și liceele constănțene

140
Poliția Locală, alături de elevii din școlile și liceele constănțene - xpolitialocala-1648466400.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali constănţeni cu atribuții privind circulația rutieră acționează constant în apropierea instituțiilor de învățământ pentru a asigura fluidizarea şi dirijarea traficului rutier. Aceştia supraveghează zonele, în vederea evitării producerii de accidente în care să fie implicaţi pietoni copii.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere este, însă, nevoie de un efort comun, atât din partea polițiștilor locali, cât și a părinților și copiilor. În fiecare an au loc accidente rutiere în care sunt implicaţi copiii. Cele mai multe incidente sunt provocate de traversarea neregulamentară a străzii, mersul cu bicicleta pe carosabil ori joaca acestora în spaţii neadecvate”, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Pentru ca cei mici să nu fie implicați în accidente rutiere, polițiștii locali le recomandă să respecte câteva sfaturi elementare, precum traversarea străzii numai prin locurile special amenajare şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi să circule numai pe trotuare.

„Dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, pietonii să aștepte culoarea verde şi să nu traverseze în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Aceştia trebuie să coboare din maşină doar pe partea trotuarului”, mai spun cei de la Primăria Constanţa

De asemenea, poliţiştii locali recomandă conducătorilor auto să manifeste atenție sporită și să reducă viteză în zona unităților de învățământ pentru evitarea oricăror pericole.

Persoanele care observă situaţii neconforme, pot să le semnaleze la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail [email protected].

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6359 secunde