Corpul de control al Ministerului Culturii anchetează incidentul de la Teatrul Național București

373
1
Corpul de control al Ministerului Culturii anchetează incidentul de la Teatrul Național București - 25063676966899537910461503399696-1648466545.jpg
Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a calificat, luni, potrivit AGERPRES, drept "penibil" anunţul privind declanşarea unei anchete interne la Teatrul Naţional din Bucureşti, deoarece directorul interimar şi un membru din Consiliul director erau în sală atunci când "materiale pro-Rusia şi pro-Putin" erau distribuite celor care asistau la "intervenţia" actorului Dan Puric.

"Este o reacţie halucinantă, incredibilă, neserioasă şi care este contrazisă de dovezi şi anume fotografii cu domnul Mircea Rusu în sală şi materialul de propagandă distribuit şi citit de către spectatori. (...) O instituţie a statului român a pus la dispoziţie propagandei pro-Putin, pro-Kremlin infrastructura necesară, cu tot ce implică acest lucru", a declarat deputatul USR, la Parlament.

El a adăugat că, în situaţia în care ministrul Culturii nu îl demite "rapid" pe directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu, parlamentarii USR vor depune marţi o moţiune simplă la adresa acestuia.

"Mesajul USR de astăzi este foarte clar: ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, trebuie fie să-l demită rapid pe directorul interimar al TNB, domnul Mircea Rusu, fie să accepte că, începând cu ziua de mâine, vom depune o moţiune simplă prin care cerem Parlamentului să retragă sprjinul ministrului Culturii. Este inacceptabil ca prima instituţie culturală din Romania, din Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti, să fie spaţiul în care propaganda pro-Kremlin, pro-Putin are loc în mod constant în ultimele săptămâni, culminând cu un eveniment în ziua de ieri, Ziua Mondială a Teatrului, unde un personaj care a făcut propagandă pro-Rusia, pro-Putin în ultimii 10 ani şi anti-UE, anti-NATO, anti-valori europene a folosit scena TNB pentru a emite asemenea mesaje", a transmis Iulian Bulai.

Potrivit acestuia, în sala de spectacol au fost distribuite materiale de propagandă împotriva UE, împotriva NATO, împotriva valorilor la care aderă România, precum şi pro-Putin, pro-Kremlin. 

"Această propagandă din partea unei instituţii subordonate Ministerului Culturii trebuie să înceteze. Fie ministrul Romaşcanu acţionează astăzi prin a-l demite pe directorul interimar, Mircea Rusu, fie noi vom depune moţiune mâine împotriva ministrului Romaşcanu care nu acţionează cu fermitate", a precizat Iulian Bulai.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat că a trimis Corpul de control la Teatrul Naţional Bucureşti pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc distribuirea neautorizată a unei publicaţii la un spectacol al actorului Dan Puric.

"În acest moment există, înţeleg, în curs, constituirea unei comisii administrative, se va face o plângere către Poliţie şi tot astăzi va pleca şi Corpul de control al Ministerului Culturii la Teatrul Naţional să vedem exact ce s-a întâmplat acolo", a declarat Romaşcanu, la Digi 24.

Comentează știrea

Marina
28 martie 2022
Hotul striga hotii..

In incercarea lor ,bolsevica ,de a ne relativiza reperele noastre ,personalitatile mari ale noastre,neomarxistii de la usr sunt jalnici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3133 secunde