Modificările anunțate de Ministerul Culturii pentru instituțiile din subordine, ca urmare a noilor restricții

263
Modificările anunțate de Ministerul Culturii pentru instituțiile din subordine, ca urmare a noilor restricții - centruljeanconstantin1-1641549644.jpg
În ședința de Guvern care a avut loc joi, 6 ianuarie 2022, a fost aprobată Hotărârea de prelungire a stării de alertă, precum și stabilirea măsurilor ce se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. HG-ul menționat a fost publicat în Monitorul Oficial, în aceeași zi.

Starea de alertă pe întreg teritoriul țării se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 8 ianuarie 2022.

Printre modificările existente se regăsește obligativitatea purtării măștii de protecție doar de tip medical sau FFP2, în toate spațiile publice, închise și deschise.

Activitățile instituțiilor muzeale, ale bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, ale instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în spații închise sau deschise vor avea loc numai în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății nr. 3.600/2.285 din 25 octombrie 2021, disponibil aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/247678

În cinematografe și instituții de spectacole și/sau concerte în spații închise sau deschise, evenimentele sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

De asemenea, în aer liber, desfășurarea oricărui tip de eveniment cultural poate avea loc cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Atât în spațiile deschise, cât și în cele închise, dacă rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori, gradul de ocupare din partea publicului se va reduce la 30%. Suplimentar, pentru evenimentele derulate la exterior, numărul maxim admis este de 500 de participanți.

În toate scenariile, participarea este permisă doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, precum și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Intervalul orar de derulare a oricărei activități cu publicul este 5:00-22:00.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3344 secunde