"Poliția Locală este o forță de ordine publică!"

351

Articole de la același autor

Una din măsurile luate de autorități, în aceste vremuri tulburi, în vederea asigurării unui climat de liniște și siguranță, a vizat Poliția Locală.

Astfel, potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne, în urma decretului prezidențial privind starea de urgență, structurile de poliție locală din subordinea administrațiilor publice locale vor fi coordonate de la nivelul inspectoratelor județene de poliție.

Această măsură evidențiază, susțin sindicaliștii Pro Lex, un aspect asupra căruia s-a tot discutat în ultimii ani și pe care apărătorii drepturilor legale au tot încercat să-l sublinieze, prin modificări legislative: Poliția Locală trebuie recunoscută ca "forță de ordine publică". De altfel, chiar cu câteva zile înainte de declararea stării de urgență, reprezentanții Sindicatului Pro Lex au depus la Camera Deputaților un proiect prin care se dorește această recunoaștere a Poliției Locale.

"Acest aspect este evident în perioada pe care o traversăm. Marți, 10 martie, a fost depus la Camera Deputaților proiectul de lege pentru completarea și modificarea Legii 155/2010 privind Poliția Locală. Proiectul legislativ conține o serie de măsuri ce contribuie la eficientizarea activității, elimină toate problemele cu care se confruntă polițiștii locali și, totodată, conduce la recunoașterea fără echivoc a Poliției Locale ca forță de ordine publică", a afirmat Vasile Lincu, președinte Pro Lex.

Astfel, sindicaliștii solicită condiții de admitere similare celor din Poliția Română, cursuri de formare în școlile de poliție și practică alături de polițiștii din Poliția Română, testări psihologice obligatorii la doi ani, completarea și clarificarea atribuțiilor pe circulație rutieră și, neapărat, o mai bună colaborare cu structurile de poliție.

Totodată, o solicitare prevăzută în proiectul de lege vizează reducerea vârstei de pensionare prin încadrarea în condiții speciale de muncă a polițiștilor locali care sunt încadrați în compartimentele de ordine publică și rutieră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde